ADDA: Auditorio de la Diputación de Alicante

Als jij van mooie, goed uitgevoerde en prachtig klinkende muziekvoorstellingen houdt, bof je, want Alicante oopende in 2011 het prachtige ADDA. Prachtig in de zin van wonderschone architectuur, vinden wij. Door architect Juan Antonio García Solera is en zalencentrum opgezet waarin en waaraan kosten (36 miljoen euro) nog moeite zijn gespaard.

Het gebouw heeft een prachtige buitenvorm en een spectaculair fraai interieur. De akoestiek is van de hoogste klasse. Op alle plaatsen in alle zalen, groot en klein, hoor en zie je alles. Er is plaats voor 1500 bezoekers in de grootste zaal terwijl op het toneel daarvan 120 musici en 140 koorzangers moeiteloos kunnen plaatsnemen terwijl ook in de kleinere zalen de klank van bijvoorbeeld kamermuziek prachtig tot haar recht komt.

Totaal kan ADDA, op hetzelfde moment, 2400 mensen een zeer luisterrijke ervaring bezorgen. De Comunidad Valencia en de stad Alicante, beide eigenaren van ADDA, kunnen geweldig trots zijn op deze aanwinst voor de stad.

Auditoria betekent letterlijk gehoorzaal en hier ligt het accent weliswaar duidelijk op de muziek, maar ook is het mogelijk om in een aantal fraaie zalen een podium te bieden voor exposities en andere, liefst culturele, bijeenkomsten.

Bekijk voor de openingstijden en het programma de site van de provincie Alicante waar de informatie van ADDA is ondergebracht. Veel plezier.

Beoordeling

Ambiance

++++

ADDA

Auditorio de la Diputacion de Alicante Alicante 03010
965 919 100

Website: Adda Alicante

2 reacties op “ADDA: Auditorio de la Diputación de Alicante”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *