Albir en Alfaz del Pi

 • Avenida del Albir
  Avenida del Albir
  Een uurtje (of twee) lekker winkelen kun je doen in en om de Avenida del Albir. Er zijn natuurlijk nog veel meer van deze mogelijkheden aan de Costa Blanca, maar eenzelfde hoge concentratie van actief Nederlands ondernemerschap, zul je niet zo gauw ergens anders aan de CB vinden.
 • Bernia route - pittige maar bijzonder mooie bergwandeling
  Bernia route - pittige maar bijzonder mooie bergwandeling
  De koninklijke Bernia, een berg die de Marina Alta van de Marina Baja scheidt, is een in alle opzichten indrukwekkende bergketen, die we tot nog toe, voornamelijk van afstand, altijd weer prachtig vonden met de per uur veranderende kleuren op haar flanken.
 • La Sierra Helada
  La Sierra Helada
  Tussen Calpe en Benidorm ligt het grootste en meest bijzondere natuurpark van de Costa Blanca. Bijzonder, omdat het zowel het land als het water van de Middellandse Zee betreft en het domein is van veel bijzondere zeedieren en een grote diversiteit aan bloeiende en bijzondere zeeplanten heeft. Een mooi park om te wandelen, fietsen, of dus zelfs te duiken.
 • Restaurant Ta Casa
  Restaurant Ta Casa
  Op redelijk niveau met familie uit eten? Bij Ta Casa zit je goed zeker als het om de prijs-waarde verhouding gaat. Linnen op tafel, linnen op schoot en mooi en lekker eten op je bord. Hier komen we dus zeker terug.
 • Restaurant Kaskade 1
  Restaurant Kaskade 1
  Een heel plezierig familierestaurant. Goed van sfeer, klassiek van inrichting en in de keuze van de gerechten op de kaart, maar goed en smaakvol uitgevoerd en zeer plezierig op de met linnen bedekte tafels gebracht. Gastvrij (ook al zo´n klassiek maar plezierig woord) en dat zijn de twee Spaanse broers die hier de leiding hebben en hun hand niet omdraaien voor het fileren van de vis aan tafel.
 • Een bezoek aan de wijnproeverij van Enrique Mendoza is meer dan proeven
  Een bezoek aan de wijnproeverij van Enrique Mendoza is meer dan proeven
  Enrique Mendoza is een wijnmaker met een in de familie gegroeide, grote passie voor het maken van de beste wijnen. Hij geniet dan ook een grote, internationale vermaardheid in het maken van elegante en zeer smaakvolle kwaliteitswijnen en deelt de geheimen daarvan graag met zijn bezoekers.
 • Ristorante Italiano Mastroianni
  Ristorante Italiano Mastroianni
  Italiaans restaurant Mastroianni in Albir is een van de leuke eethuizen waar plezierig en goed gegeten kan worden met een aantrekkelijke prijs/waarde verhouding.

Albir & Alfaz del Pi voor jou

Alfaz del Pi werd van oorsprong gebouwd om de piraten tegen te houden die via Albir het land wilden binnenkomen. De naam Alfàs komt van het Moorse Alfaz wat vruchtbaar land betekent. En dat zie je terug in o.a. de overvloedig behangen sinaasappelbomen in de omgeving.

De internationale jetset schrijdt elk jaar over de rode loper van het kwalitatief sterke Internationale Filmfestival in de 1e week van juli, terwijl de liefhebbers van een echt goed glas wijn de Bodega van de beroemde wijnmaker Enrique Mendoza zeker niet mogen missen.

Wat is er te doen in Albir & Alfaz del Pi?