Amandelbloesem, mis het niet!

Vooral in februari heb je grote kans dat het gebeurt en met een beetje geluk al eind januari, denken wij. De amandelbloesem. Maak daar tijd voor, want een flinke wind en je mist de jaarlijkse roze en witte vacht die over de valleien, heuvels en dalen van de Costa Blanca wordt gelegd.

Waar?

De akkers rondom Elche. Of die langs de prachtige weg van Parcent naar Castell de Castells, maar die zou ik als laatste pakken, omdat de amandelbomen daar wat later uit de knop komen. Net als in de dalen rondom Guadalest. Ga dan terug via Alkalali naar de Jalonvallei en dan door via Benissa en haar heuvels en terrassen naar Teulada.

Bloem van de amandelboomEn je hebt een pracht dag achter je, net als foto´s waarmee je al je vrienden kunt verwennen (of de ogen een beetje uitsteken en laten zien dat die beslissing om hier te zijn toch niet zo´n gekke is geweest). Heb je nog wat meer tijd of woon je wat zuidelijker kies voor Sella, waar je bergbeklimmers, zich door de rose en witte sluiers heen ziet haasten op weg naar één van de vele klimwanden. In ieder geval mis het niet. Veel plezier.

2 reacties op “Amandelbloesem, mis het niet!”

  1. Kunnen jullie ons eens de weg route geven voor de Amandelbloesem tocht de streek van Galon Teulada en Benissa, gaan Februari 2018 naar Javea.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *