Aquajogging, ook voor vakantiegangers

Natuurlijk onderhoud je het normale trainingschema wat je ontving, om ervoor te zorgen dat je optimaal getraind en sterk van lijf en leden aan de start verschijnt van de komende hardloopwedstrijden. Maar als dat niet altijd helemaal lukt, is er altijd nog het dagelijkse Start to Run zwembad-runningprogramma.

Het onderhoudt de conditie, zorgt voor mooie en sterke benen, billen en borstpartijen en is als sociale activiteit heel goed en plezierig te doen met je reisgenoten.

Trainen in het water

 • Is de zachte weg om fit te worden en te blijven.
 • Zorgt ervoor dat je zonder blessurerisico kunt blijven trainen.
 • Terwijl je door de loopbewegingen, het varieren in snelheid (interval. Steigrung) je longinhoud blijft trainen en de oefenstof lekker koel (cool) in beweging blijft voor het komende loopevenement.

Hoe?

Alle loopoefeningen die we op het land maken, worden ook in het water gemaakt. Zorg er bij alle oefeningen voor dat je schouders onder water zijn.

1. Skipping
Knieheffen tot horizontaal. Armen in driehoek naast je lichaam, handen zijn gebogen, zodat je het water wegdrukt en naar je toehaalt. Dit om de weerstand zo groot mogelijk te laten zijn. Beweeg de armen goed van voor- naar achteren en zo dicht mogelijk langs je lichaam. Begin met 100x en voer dit op, per dag met 10x extra. De dubbele beweging telt voor 1x. Dus links- rechts is 1, links- rechts is 2 enz. Wissel in snelheid bijv. 40 tellen langzaam, 60 tellen snel enz. ga tot heel snel maar vergeet langzaam niet.Tot bijv. 250/300 X. Even ontspannen. Bijv. 60 tellen.

2. Hakken/Billen
Armen kunnen langs het lichaam blijven. Start met 60 bewegingen (dubbel!) en verhoog tussendoor 1x je snelheid. Tot ca. 100x
Ontspannen even dollen en bijpraten. Daar was nog geen tijd voor. Toch?

3. Arm-, borst- en beenspieren
Breng je armen gestrekt naar voren en opzij en terug naar voren. Houdt daarbij je vingers gesloten zodat de weerstand weer het grootst is. Naar voren, opzij en terug geldt voor 1 beweging. Kruis daarbij je benen voor en achter je lichaam. Begin met 25x. En voer dit per dag op met bijv. 5x per dag. Nier meer dan 50x lijkt me, het is tenslotte vakantie.

4. Voor prachtige, slanke-, sterke benen- en billen plus een stevige longinhoud
Armen gestrekt naar voren. Met linkerbeen, volkomen gestrekt, ook de voet!!, de rechterhand aanraken, daarna met rechterbeen de linkerhand. Dit geldt als 1 beweging. Beginnen met 25x en daarna rustig opvoeren naar bijv. max 50x.

Zorg dat wat drinkwater bereikbaar is want, hoe gek dat ook lijkt, je zult gaan transpireren als je de oefeningen intensief doet. Heel veel plezier en je zult ook merken dat je al snel meedoeners om je heen krijgt. En wat belangrijker is je blijft op een makkelijke en vrolijke manier in conditie.

Start to Run
Een programma in Nederland om onder professionele leiding te starten met hardlopen.

Eén reactie op “Aquajogging, ook voor vakantiegangers”

 1. Geweldig deze oefeningen.
  Fijn dat ze op internet staan . Ik doe de eerst deze oefeningen in het zwembad om de spieren op te warmen en gewrichten los te maken smorgens en ga dan hardlopen.
  Of in plaats van hardlopen als het echt te heet is .
  Dankzij de goede persoonlijke begeleiding van Dick vorig jaar begonnen met hardlopen bij start to be fit , en nog steeds fan !!! Thanks !!!
  Ik raad het trouwens aan al mijn vrouwelijke clienten aan die in deovergang zijn. Ik ben overtuigd van de positieve invloeden van hardlopen !!!
  Groeten,
  Trudie

  PS : Ik kan mijn lange achternaam niet kwijt op de eerst regel !

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *