Archeologisch Museum L’Almoina

Het Museum L'Almoina herbergt de archeologische opgravingen die de stad Valencia heeft laten uitvoeren tussen 1985 en 2005.

Dit werk heeft geleid tot de ontdekking van een aantal monumentale gebouwen, inscripties, architectonische elementen, meer dan 1000 munten en 500 stukken keramiek van museum kwaliteit. De opgravingen hebben geleid tot een beter inzicht in de geschiedenis van Valencia en vertegenwoordigen het grootst deel van de archeologische vondsten van de stad.

Zonder twijfel is het grootste belang van deze plaats niet de hoeveelheid gevonden afzonderlijke items, maar zijn het de opgegraven gebouwen, die een compleet en goed bewaarde collectie van de geschiedenis van de stedelijke ontwikkeling van de stad vanaf haar oprichting tot op heden weergeven.

In dit museum loop je in en over de geschiedenis. En je komt de meest bijzondere archeologische ontdekkingen tegen. Al voordat je het echte museum betreedt kun je, gratis, de Christelijke, Arabische en Romeinse opgravingen bekijken dwars door de glazen vloer onder je. Maar voor een paar euro kun je de werkelijke schatkamer van de geschiedenis van Valencia in (op zondag is dit zelfs ook gratis!).

Het museum, waarin je lopend over allerlei loopbruggen allerlei bijzondere en leerzame originele opgravingen bekijkt die een goed beeld geven van de groei en bloei van die stad en haar omgeving.

Openingstijden

Maandag: Gesloten.
Dinsdag – Zaterdag: van 10:00 tot 14:00 uur en van 16:30 tot 20:30 uur.
Zondag en feestdagen: van 10:00 tot 15:00 uur.

La Almoina

Archeologisch Museum Valencia 46001
963 525 478

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *