Autoverhuur

Auto huren in Spanje

Internationale autoverhuurders en Spaanse bedrijven werken in de hele Communidad Valenciana. Je bent waarschijnlijk het goedkoopste uit als je thuis via internet bij een van de onderstaande adressen een auto reserveert. Met name Goldcar en Doyouspain.com zijn zeer voordelig.

Er zijn kantoren van autoverhuurbedrijven op de vliegvelden van Alicante en Valencia gevestigd en in de meeste steden zoals Benidorm, Calpe en Denia.

Een huurauto heet in het Spaans "coche de alquiler". Prijzen voor auto’s verschillen per verhuurbedrijf en reisperiode. Het loont zich zeker om bij meerdere bedrijven een reserveringsaanvraag te doen.

Snelwegen

Spanje heeft gratis snelwegen met wegnummers A (bijvoorbeeld de A7) en tolwegen met wegnummers AP (bijvoorbeeld de AP7 – met de P voor Peaje). De tol wordt berekend per kilometer. Voor je de autopista (tolweg) oprijdt, neem je een kaartje uit de automaat (peaje) dat je weer afgeeft en betaalt aan een loket waar je de snelweg afgaat. Je kunt de tol contant of met credit card betalen.

Brandstof

In Spanje zijn benzine "gasolina" en diesel "gasóleo" net als in Nederland per liter geprijsd. Echter wel een stuk goedkoper! Als er een pompbediende is, dan is het de gewoonte dat je wacht tot deze je komt helpen. Deze vraagt "¿Cuanto?" (hoeveel?). Je antwoordt "completo" (voltanken) of noemt een bedrag in euro’s. Kleine tankstations accepteren niet altijd credit cards.

Parkeren

De uren waarop automobilisten in Spanje voor parkeren moeten betalen, zijn van ma t/m za van 8.00 tot 14.00 en van 16.00 t/m 20.00 uur. In de regel mag je niet parkeren als de stoeprand geel geverfd is of als er een verbodsbord staat. In de grote steden zijn veel ondergrondse parkeergarages beschikbaar.

Tips voor een goedkope huurauto in Spanje

Let bij het huren van een auto goed op de volgende zaken:

 • Houd bij het vergelijken van prijzen rekening met alle extra toeslagen, zoals bijvoorbeeld reserveringskosten, leeftijdtoeslag, extra bestuurder, etc.
 • Zijn de verzekeringen bij de prijs inbegrepen, zo ja wat is er wel of niet gedekt op deze verzekeringen. Let goed op of inzittenden zijn mee verzekerd (indien van toepassing) en hoe hoog het eigen risico is.
 • Het aantal vrije kilometers dat bij de prijs is inbegrepen.
 • Het is verstandig om ook altijd de kleine lettertjes goed door te nemen, het voorkomt vervelende verrassingen achteraf.
 • Inspecteer samen met iemand van de verhuurmaatschappij voordat je gaat rijden altijd de auto of alles aanwezig is, wat er behoort te zijn en of er beschadigingen zijn, zo ja laat deze dan altijd vooraf aantekenen op het contract zodat deze beschadigingen achteraf niet kunnen worden toegewezen.
 • Bij sommige aanbieders is het schoonmaken niet inbegrepen en dien je de auto gewassen en van binnen schoon in te leveren.
 • Over het algemeen geldt dat de verhuurmaatschappij er op rekent dat je de auto aflevert met dezelfde tankinhoud als waarmee je vertrokken bent. Doe je dit niet dan zullen hiervoor extra kosten voor in rekening worden gebracht, tegen vaak ongunstige benzinetarieven. Het komt ook regelmatig voor dat je vooraf een volle tank brandstof betaald en dat je de auto met een ‘lege’ tank kunt inleveren.
 • Indien je met kleine kinderen reist en kinderzitjes nodig hebt, geef dit dan tijdig vooraf aan. Met name in het hoogseizoen is er veel vraag naar kinderzitjes!
 • Vaak is het mogelijk om tegen relatief weinig extra kosten een upgrade te krijgen.
 • De meeste autoverhuurders hebben gratis wegenkaarten, maar tegenwoordig kan je bij de meeste verhuurmaatschappijen tegen extra kosten ook een routenavigatie huren. Tip neem eigen routenavigatie apparatuur mee (bijv. TomTom), maar zorg er dan wel voor dat de betreffende kaarten vooraf zijn geïnstalleerd.

Adressen van autoverhuurbedrijven en van vliegvelden

Alicante Airport Long Term Parking S.L.

Elche – Alicante 03320
965 680 312

Autoverhuur24.be

Vergelijkingssite van 900 verschillende agenten

Avis

Autoverhuur Alicante 03071
902 109 808

Avis heeft diverse locaties aan de Costa Blanca waar een huurauto kan worden opgehaald. Kijk op hun website voor meer informatie.

Website: Avis Alicante

Budget Rent-a-Car

Autoverhuur Alicante 03071 Spanje
965 682 779

Website: Budget Online

DoYouSpain

(online) Autoverhuur

Website: Do you Spain

Goldcar

Autoverhuur Alicante 03071 Spanje
(34) 965 68 33 62 (34) 965 68 91 47

Goldcar is het grootste autoverhuur bedrijf van goedkope auto’s in de Costa Blanca.

http://www.goldcar.es/en/

Sol Mar Autoverhuur

Autoverhuur Alicante 03071 Spanje
(34) 966 919 340 (34) 966 919 260

Sol Mar Autoverhuur beschikt over een ruime en moderne infrastructuur verspreid over de voornaamste toeristische oorden in Spanje, een uitgebreide floot van huurauto´s variërend van kleine stadsauto´s tot luxe auto´s, van ruime familieauto´s of people-carriers tot allerlei soorten van funcars, bovendien kunt u altijd rekenen op een team van mensen dat ter uw beschikking staat.

Valencia Airport Parking

Valencia
961 598 500

2 reacties op “Autoverhuur”

 1. 17 april 2016 ontvangen van Theo Beelt, Catral – Mijne heren, dames, Ik begrijp dat er veel klachten zijn over het huren van autos bij Goldcar Alicante. Zo ook mijn gasten die te horen kregen aan de balie dat de auto bij terugbrengen afgetankt dient te worden. Achteraf weer in Nederland aangekomen bleek dat men € 40 boete kreeg voor het aftanken van de auto ! Dan werd aangeraden de all risk verzekering voor € 100 te nemen omdat gesteld werd dat het risico van schade erg groot was in Spanje. Veel mensen die die verzekering niet kiezen krijgen achteraf via de creditcard een flinke rekening van de schade die ze niet veroorzaakt hadden. (krasjes etc.) Goldcar lokt klanten met zeer lage prijzen om ze op een andere manier te pakken te nemen. U kunt veel klachten googelen. Ik hoop dat u hieraan aandacht wil schenken. Met vriendelijke groet, …

 2. Het loont ook vaak om bij een buro te boeken die dan kijkt bij alle verhuurders waar op dar moment de auto die jij wilt het goedkoopst is. In voor en na seizoen pas een week van te voren boeken dat is het voordeligst. Zelf doe ik dit al jaren bij Hispacar.com.

  Vr gr Arie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *