Avenida del Albir

Een uurtje (of twee) lekker winkelen kun je doen in en om de Avenida del Albir, ook wel Carrer L’Arabi, in Albir en als je dat dan nog afwisselt met een goed gezette, bijvoorbeeld Illy, koffie, of een mooi glas wijn op één van de vele terrassen, die je daar ook kunt vinden, ben je zelfs al gauw wat langer bezig. Zeker als je aan de praat raakt met de Nederlanders en Noren, die veel van deze terrassen al vroeg en vaak laat op een meestal plezierige manier bezet houden.

Waarom we dat hier melden?
Er zijn natuurlijk nog veel meer van deze mogelijkheden aan de Costa Blanca, maar eenzelfde hoge concentratie van actief Nederlands ondernemerschap, zul je niet zo gauw ergens anders aan de CB vinden, of misschien in La Nucia.

Het wijkje en de winkelstraat beginnen wij voor jou vanaf de N332 en wij flaneren naar de Middellandse Zee, waar we aan de boulevard al meerdere restaurants beschreven, waaronder bijvoorbeeld The Ritz.

Als we Avenida del Albir inrijden vinden we onmiddellijk aan de linkerkant de Nederlandse Super. Op weg langs de Avenida del Albir passeren wij de, ook onder de Nederlanders zeer populaire, Lidl met naast zich het Hotel, waarin bijvoorbeeld de Nederlandse Business Club vaak haar maandelijkse bijeenkomsten houdt.

Winkelstraat, Avenida del AlbirDaarna begint de grote slinger van makelaars, mode-schoenen-sport-bloemen en snuisterijen winkels, waaronder zich nogal wat Nederlandse eigenaren en personeelsleden bevinden en een nog bontere cluster van allerlei soorten restaurantjes in de populaire prijsklasse, waar in de meeste gevallen goed, gezond en redelijk gekookt voedsel op tafel komt. Een aantal daarvan vind je terug in onze rubriek Lekker Eten. En vergeet de markt op zondag niet (gemeentelijke parkeerplaats).

Toeristen Bureau AlbirExtra vermeldenswaardig vinden wij nog Supermercado Mendoza (Camino Viejo de Altea, met Nederlandse producten), die zich net achter deze ‘calle comercial’ bevindt. Tegen het einde tref je het Sierra Helada Informatiecentrum aan, daar waar Carrer Oscar Espla begint, wat niet wil zeggen, dat ook het Nederlandstalige ondernemerschap daar ophoudt.

Wil je meer weten van de omgeving, breng dan een bezoekje aan het toeristenbureau, dat in de straat hier tegenover ligt, richting boulevard en hier vandaan kun je ook de mooie wandeling maken richting Faro del Albir. Veel plezier.

Anker, Boulevard Albir

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *