Bar Refugio Vista Bernia

Al eerder zonden wij enthousiaste berichten uit over voedsel, drank en vergezichten, die beleefd kunnen worden langs de bergweg, die loopt van Benissa of Altea naar Pinos en iets verder en wij blijven ons daarover verbazen, want hoewel wij dachten daar aardig thuis te zijn, ontdekten wij in die hoek weer een eethuis, wat we je niet willen onthouden: Bar-Refugio Vista Bernia.

Nouvelle cuisine zul je er niet krijgen en dat verwachten wij daar ook niet. En een restaurant vormgegeven door de beroemde Catalaanse architect Ricardo Bofill, komt ook niet in onze verwachtingen voor als we weer eens de CV-749 berijden, die wij zo langzamerhand als de “Route Que Aproveche” bij jou willen introduceren.

restaurant bar refugio Vista Bernia
Een architectonisch meesterwerk zou trouwens ook niet passen in het ruige prachtige stuk heuvel met uitzicht op een veelkleurig, stevig begroeid dal aan de ene kant en de woeste en toch zo lieflijke Bernia aan de andere kant -van de voorlopig voortdurend prima berijdbare- weg.

Wat je wèl vindt is een functionele kookschuur met een gezellig aanbouwsel, waarin de vrolijk en huiselijk gedekte tafels je het gevoel geven van: hier wordt de hongerige gast verwent door een ervaren kok met plezier in zijn werk en met kraakvers voedsel, liefst op hout en grill gebraden stevige stukken vlees, maar ook samen gaar gesudderd met de kruiden, die je tegen kwam op de weg naar boven.

Mijn tafelgenote, een echte kenner, zat met een `vet´ snuitje haar cordero de la brasa op te kluiven, onderwijl uitroepend dat deze lamskoteletten de beste waren die zij ooit at. En dat waren er heel wat. Na een eenvoudig, maar goed smakende salade, drie tapaatjes als amuse, het heerlijke hoofdgerecht, waarvan we de laatste bereidingsminuten konden meemaken in de ingebouwde houtoven, begeleid door de zingende en gitaar spelende ober, Jose Luis.

Incl. postre, vino en cortado, plus muscatel likeurtje de la casa, 40 euro met z’n tweeën. Voorzichtig rijdend en romantisch neuriënd, togen wij via de heen genomen weg huiswaarts. Met in ons de overtuiging, dat wij deze ervaring met jou moesten delen. Vandaar. Aanbevolen dus.

Beoordeling

Eten

++++

Wijn

+++

Bediening

++++

Parkeren

+++++

Regugio Vista Bernia

Bar Refugio
666 528 345

2 reacties op “Bar Refugio Vista Bernia”

  1. Ik sluit mij er graag bij aan , ze zijn heel klein begonnen , het schilderij met de oma erop zegt veel ! Jaren was ze erbij betrokken , José luis doet ook al jaren mee , eerst met z’n drieën . En dan hadden ze van die grote Mexicaanse hoeden op ! Nu speelt hij nog alleen op z’n gitaar ! Ze zijn altijd erg vriendelijk en geven je graag het beste . Lang leve REFUGIO op de Bernia en morgen gaan we weer !

  2. Wij komen er al jaren, vaak na n wandeling in de mooie omgeving van Sierra de Bernia of als we bij Refugio Marnes verblijven. Het blijft een heerlijke plek. Prachtig uitzicht. Basic maar prima eten. Gezellig vooral op zondag rond lunchtijd. Vista Bernia is ’n uitje voor Spaanse families die hier lunchen bij t knisperende haardvuur. Een aanrader.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *