Bergbeklimmen

De echte kenners weten dit ongetwijfeld, maar de Costa Blanca heeft een aantal van de beste klimgebieden van heel Spanje.

Het gebied bestaat voornamelijk uit limestone rotsen. Gemakkelijke routes, die de beginnende klimmer onder leiding van ervaren instructeurs al snel het gevoel geven meer te kunnen en te willen en dat kan, ook voor de stevig gevorderden want de moeilijkheidsgraad varieert hier van 3 tot 8c. En in die laatste categorie dient er heel wat touw en ijzer meegesjouwd te moeten worden.

Fantastische routes volgens de beschrijvingen o.a. in en op Rockfax. Daar worden alle 18 gebieden in de Costa Blanca beschreven en daarin krijgt het kleine dorpje Lliber in de Jallon vallei met 30 verschillende routes letterlijk en figuurlijk de hoogste ranking. De routes liggen veelal op het noordoosten dus er kan ook bij grote warmte geklommen worden. Het rechter wanddeel is in het Lliber gebied het toefje op de taart: steil, paalklimmen op richeltjes, sleetjes en gaten.

Op allerlei plekken aan de Costa Blanca zijn instructeurs te vinden en een bekende plek daarvoor is bijvoorbeeld café ’t Paaltje in Benidorm, of het international gerenommeerde  klim-instructiecentrum Compass West International School of Rock Climbing, met een vestiging in Finistrat (in de bergen achter Benidorm), die een groot assortiment van bergwandelingen en klimcursussen aanbiedt.

0 reacties op “Bergbeklimmen”

  1. Hallo,
    Prachtige en zeer informatieve website.
    Ik kan echter nergens het adres achterhalen van café Het Paaltje in Benidorm, dat vernoemt wordt in het artikel over bergbeklimming. Zou het mogelijk zijn dit via jullie te verkrijgen. Ik vertrek dinsdag 22/11/2016 ’s morgens naar Benidorm. Het zou mij veel plezier doen het adres te hebben voor mijn vertrek.
    Al vast bedankt en doe zo verder met jullie site
    Peggy Volkaerts

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *