Je wilt goed en lekker, maar vooral gezond (blijven) leven? Daarvoor hebben wij een medicijn!

Rennen aan Costa Blanca

 

Een wondermedicijn en dat heet regelmatig bewegen!

 
Las je dat ook onder de kopregel “Niet bewegen is net zo dodelijk als roken”? Stond in de wetenschappelijke katern van de NRC bij een verhaal over epidemiologische onderzoeken en allerlei enquêtes van de Wereldgezondheids Organisatie. Met als opvallendste conclusie: “Wereldwijd sterven er ongeveer evenveel mensen door gebrek aan regelmatige beweging (5.3 miljoen), als door roken (5,1 miljoen)”.

Maar dat medicijn kenden wij toch al?
En daar hebben wij in de vakantieperiode toch flink van gesnoept? Offe ……. gooide de warmte toch wat al te vaak je loopplannetjes in de war? En is er toch wat meer zwemband(je) bij gekomen als je bedoelde?

Start

Geen man of vrouw overboord, we beginnen immers weer eind september (2014) met een gratis demonstratie- en opwarmles (neem je sportkleren en schoenen mee) van het herfst/winter Run to be Fit Trainingsprogramma: 6 weken achter elkaar op zondag 28 september (2014) om 9.15 uur.
Dit om weer wat dichter bij de eerder beloofde beste balans tussen IQ x EQ X FQ te komen! Oftewel A healthy body & brain for ever, oftewel regelmatig bewegen is een effectieve strategie tegen fysieke en cognitieve veroudering, het bevordert een betere gezondheid en verbetert het cognitieve prestatievermogen. Alstublieftdankuwel, beetje officieel en deftig misschien, maar alweer een uitslag van een groot internationaal onderzoek.

Maar dat weten wij toch ook allemaal al?
Ja dat wel, maar ik merkte bij me zelf, dat ik het af en toe weer even moet terugzien om aan de gang te blijven en het gevoel heb, dat ik dat ook best zo af en toe tegen jou mag vertellen. Vandaar dus. Aandacht voor een nieuwe trainingssessie, waarin de bekende basisaspecten verborgen zitten, maar we uiteraard wat dieper, breder, verder en zwaarder gaan (met de gevorderden), als we al deden. Maar waarin het aspect ‘lopen is niet alleen goed, maar ook leuk’ blijvend veel aandacht krijgt. Naast je wekelijkse e-mail huiswerkopgave kun je nu ook een wekelijke praktische en tip verwachten.

Samengevat:

  • Start: zondag 28 september (2014) gratis demonstratie en opwarmles
  • Tijd: elke keer om 9.15 uur
  • Plaats: OmniSport Stadion Alfaz del Pi (zie kaart hieronder)
  • 6x op een zondagmorgen
  • Sportkleding en -schoenen meenemen

 

 
Maar voor nu: train ze lekker, maar aangepast. Verklein de omvang (de tijd, of de afstand), verlaag je snelheid (wissel wat meer af met wandelen) en drink voldoende (elke 20 min. een flinke slok water). En bovenal geniet!

All the best allemaal en ik verheug me op het weerzien!
Dick Suer