Lekker op het leenfietsie kris kras door Bici(dorm)

Al een aantal malen vind je in onze beschrijvingen van Benidorm een oproep om Benidorm beter te leren kennen. Benidorm is nl. veel meer dan zon, zuipen en surrogaat, zoals het, veel te vaak, wordt afgeschilderd. Vooral door mensen die er vaak zelf niet geweest zijn en het hebben van horen zeggen.

Vooral in de maanden buiten de grote vakantiegangerstromen (juli, augustus) is Benidorm prettig en interessant om te bezoeken. En dat kun je al een tijdje op een leenfiets van de gemeente voor 3 euro per dag. Alleen waren die fietsen nogal eens bezet, als wij daarvan gebruik wilden maken. Dat wordt anders. B&W van Benidorm hebben nl. besloten het huidige zeer succesvolle fietsenplan, met als naam Bicidorm, met 100% te verdubbelen. Meer fietsen (nu 200, straks 400), meer fietsenstallingen, fietsenoppik punten, uitbreiding van fietspaden en dat allemaal om het aantal auto´s en scooters uit de binnenstad zoveel mogelijk te weren, de gezondheid van de hurende berijders te verbeteren en de aantrekkelijkheid van de stad voor haar bezoekers beter toegankelijk te maken.

Nu maken al veel Spaanse jongeren er gebruik van, maar het is natuurlijk ook de bedoeling dat lieden die van een Gezond & Lekker leven houden hiervan gebruik moeten kunnen maken om, op een gezonde en sportieve manier, meer en makkelijker de fraaie en gevarieerde kanten van Benidorm te leren kennen.

Ook worden er interessante fietsroutes ontwikkeld, die bij de Toeristenbureaus verkrijgbaar zullen zijn. Waar je ook een overzicht kunt vinden van de zgn. fietsoppikpunten (of klik hier). Op elke fiets is voldoende spullenmeeneemruimte (een gestroomlijnde mand) gecreëerd. Dus in korte broek en T-shirtt op de fiets, met badpak, anti zonnebrand en handdoek voor een uurtje op een van de prachtige stranden, plus de smoking en de avondjurk voor een pracht voorstelling in Theatre Principal in de avond, het gaat allemaal voor in het bakkie.

Veel plezier!

2 reacties op “Lekker op het leenfietsie kris kras door Bici(dorm)”

  1. Een prachtig verhaal over de leenfiets van de gemeente Benidorm.
    Kan alleen nergens vinden hoe ik zo’n leenfiets kan huren.
    Hoe het allemaal in zijn werk gaat.
    Ik wil er heel graag gebruik van maken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *