Bodega Xalò in Jalòn

Op de doorgaande weg van Jalòn (of Xaló) naar Alcalali tegenover de wijd en zijd bekende zaterdagse antiek- en vlooienmarkt, ligt de Coöperatie waar de wijnboeren uit de omgeving in september hun druiven komen afleveren, die daar dan worden omgezet in redelijke en steeds beter wordende wijnen. Geen echte top, maar zeer goed drinkbaar en steeds lekkerder, al willen wij over smaak natuurlijk niet met jou in discussie gaan.

Naast de Cooperativa ligt Bodega Xaló. Eén van de betere Spaanse bodega´s met een groeiende selectie van zeer betaalbare wijnen uit de omgeving.

Vall de Xaló witte wijn, Jalon
Vall de Xaló witte wijn, Jalon

Bezoek, samen met een groeiende groep, vooral op zaterdag deze plezierige en gastvrije Bodega en proef (en kies) de uitgebreide selectie gepresenteerde wijnen. En daar zijn ze niet kinderachtig en heel ruimhartig in bij Xalò. Of, als eigenlijk wat anders van plan was te doen, maar je wijntje niet wilt missen, kun je ook online je bestelling plaatsen, die dan wordt thuis gebracht.

Wij kozen voor deze rubriek wijnen onder de 3 euro voor de Vall de Xaló in wit, rood en rosé, twee en een halve euro (2,50 euro). Prima aankoop. Vooral de rode heeft bij ons een degelijke plaats bij de maaltijd veroverd. En…. een setje van drie is een prachtgeschenk als je iemand op een eenvoudige manier wil verrassen. Vooral als je er een origineel jute Xaló geschenktas om laat leggen. De rode was bij ons al weer op ….

Bodegas Xalo

Cooperativa Valenciana Virgen Pobre de Xalo
966 480 034 966 480 808 628 122 847

Openingstijden: (kunnen ’s zomers en ’s winters verschillen)
ma. t/m vr. 9.30-13.30 uur en 15.30-19.30 uur
za. 10.30-14.30 uur
zo. en feestdagen 9.30-13.30 uur

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *