Ibiza, Formentera of Mallorca? Laat je in de boot (mee)nemen naar de Balearen!

Je bent hier al langer en was hier al vaker en steeds was er het gevoel: ik moet het toch een keertje zien en meebeleven. Dat swingende, artistieke, hartveroverende, ondeugende Ibiza.

Of de grote variatie in het afwisselende landschap en het mondaine van haar hoofdstad (Palma), plus de culturele rijkdom van Mallorca. Misschien droomde je ook al eens over het ongerepte van Menorca, of de gemoedelijkheid van Formentera. Maak die droom dan deze keer waar. Blijf een nachtje over, ga een dagje, of wat langer heen en weer naar één van de zes Spaanse eilanden in de Middellandse Zee, die samen De Balearen heten. Het kan heel gemakkelijk en bijna moeiteloos.

Laat je vanuit Valencia, Gandia of Denia in de boot (mee)nemen, waarin Denia het grootste aanbod per week heeft. Je kunt van daar uit 11x heen en weer per `langzame´ veerboot (in ca. 4 uur, leuk, lui en zonnig), of per razend snelle ferry (in ca. 2 uur, ook leuk maar wel wat wilder) naar Ibiza bijvoorbeeld en 7 keer in de week varen de luxe boten van Balearia naar Mallorca. Je kunt je auto meenemen (1 persoon + auto ca. 250 euro of zonder auto ca. 150 euro).

Van eiland naar eiland per boot kan natuurlijk ook en daar zijn ter plekke, maar ook vooraf digitaal, goede mogelijkheden te regelen. Alleen de 2 kleinere eilanden Cabrera (voornamelijk het grote Nationale Park Archipiélago de Cabrera) en Dragonera worden veel minder bezocht en zijn dus wat moeilijker, maar wel per boot te bereiken. Cabrera helaas helemaal niet met je eigen jacht.

Voor meer informatie over deze chique aantrekkelijke vakantieoorden met hun aangename klimaat, grote aantrekkingskracht voor zonaanbidders, cultuur- of natuurzoekers en de zgn. jetset, of wie daar bij wil horen, valt meer te lezen op: www.balearia.com, met o.a. prijzen en tijden.

De Balearen
Van massa tot kassa en van betoverend en snoeihard kunstlicht tot schilderachtig en strelend zonlicht.

Eivissa, Ibiza Stad
Eivissa, Ibiza Stad

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *