Chocolatería Valor

Genietend vruchtbaarder worden en chocola als medicijn tegen de vermoeidheid? Echte grote en overtuigde onderzoeksresultaten hiervan zijn er nog niet. Maar al eerder schreven wij over de evt. stimulerende functies van de chocola uit Costa Blanca chocoladefabriek Valor.

Ook over de geschiedenis van chocolade las u al van ons en dat Columbus daarin een stevige vinger zou hebben gehad. Hij bracht het immers Spanje binnen en zorgde ervoor dat chocola (met kalkoen) een elitegerecht werd, niet alleen aan het Spaanse, maar ook aan het Franse hof. In 1615 bezuinigde de Franse koning echter de chocola de deur uit. Het bleek op zijn onderdanen een vooral luxe uitstraling te hebben, dus besloot hij tot een vorm van window-dressing (of hoe heet dat op zijn Frans?). Een beetje goedkoop voorbeeld van “kijk mij eens bezuinigen” en daardoor verdween chocola daar toen (tijdelijk) uit het Quote 500 segment.

Maar dat luxe, die uitstraling van “Dit is genieten met een hoge G” heeft het nog steeds. Vooral als je bij één van de Chocolaterías van Valor op bezoek gaat. Wij deden dat in Torrevieja. Een openbaring voor de schrijver van dit stuk, die van chocola zijn jeugdpuistjes terug krijgt.

In luxe genieten van chocolade bij Valor

Valor, de grootste chocolaproducent in Spanje verbreedde haar merk, en wij kunnen niet anders zeggen dan “zeer sterk op alle fronten”. Door 45 Chocolaterías (alleen de naam al: Chocolatería Valor) op een manier neer te zetten, waardoor chocola ver boven het Kwatta of Mars niveau wordt getild. Chocoladebruin van kleur en een naar was geurend houten interieur. Bediening in het zwart, met wit schortje. Eerste (beetje overdreven maar toch) indruk: “Afternoon Tea in het Ritz hotel”. Aan de wanden o.a. uit Valenciaans keramiek opgebouwde taferelen, waarin La Chocolata in allerlei hoofse voorstellingen een hoofdrol speelt. Een boekwerk(je) op de glanzende tafel waar je je keus uit kunt maken. Wat wij deden. Warme chocolate y churros. Beetje laf misschien gezien het geweldige, andere spannende aanbod, maar je moet ergens beginnen, toch? Maar lekker! Warm, zodat het smeltpunt, wat voor de verslaving schijnt te zorgen, goed haar werk kan doen en waardoor deze aantrekkelijke, wat lubbige substantie, waarin de lepel bijna blijft staan, alleen maar rustig lepelend, churros dopend en kouwend, over het leven genoten kan worden. Wat we deden, en elkaar beloofden dat we op elke nog volgende ontdekkingsreis in Spanje de plaatselijke Valor Chocolateria zouden bezoeken. Wat een ontdekking, we delen hem graag.

Alleen over de aan chocola toegedachte vruchtbaarheid kunnen we je n.a.v. dit bezoek nog weinig meer vertellen. Wel dat we daarna een nachtje hebben doorgehaald om o.a dit bericht aan je te kunnen doorgeven. Geniet daarvan maar, met permissie, met mate. Niet alleen voor je totale gezondheid, maar ook voor je financiële conditie.

Chocolateria Valor

965 715 741

2 reacties op “Chocolatería Valor”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *