Ciudat de las Artes y Ciencias

De Spaanse architecten Santiago Calatrava, Felix Candela en Javier Yaya Tur hebben hun droom kunnen realiseren op de droge rivierbedding van de Turia. Een deel van de grote rivier die dwars door Valencia liep is een aantal jaren geleden wegens overstromingsgevaar verlegd en het drooggelegde deel is een fraai interactief park voor de bewoners van Valencia geworden.

In dit park kwam hun droom tot een prachtige werkelijkheid. Zij hebben daarmee Valencia als moderne, kunstzinnige, zelfs swingende stad op de wereldkaart gezet. Een unieke plaats om kunst, wetenschap en de natuur heel direct en dichtbij verrassend te beleven. Hier wordt het moderne Valencia gepresenteerd door de koppeling van een aantal geweldig fraai in harmonie met elkaar, maar toch geheel verschillende futuristische gebouwen. Die de mediterrane traditie en relatie van Valencia met het bijzondere licht en het water als thema hebben. Een kunststad bestaande uit wandel promenades, bijzondere bruggen, musea en bioscopen.

Door de toegangspoort L´Umbracle betreedt je deze wonderbaarlijke stad en als eerste kom je L´Hemisferic tegen. Ontworpen als een gigantisch open oog wat reflecteert in het omringende water en 3 grote zalen herbergt waar audiovisuale presentaties, lasershows ed. worden gegeven en I-max films worden gedraaid met de meest geavanceerde digitale apparatuur.

Gebouw 2 is het Interactieve Museo de las Ciencias Príncipe Felipe, een uniek gebouw ontworpen als een schip dat door de golven klieft waarin je de laatste ontwikkelingen op het terrein van de wetenschap en technologie op een interactieve manier kan ontmoeten.

Drie is het Paulau de les Arts, een groot modern operagebouw waarin ook allerlei andere muzikale spektakels worden gehouden. De “stad” wordt afgesloten door het museum met de naam Oceanogràfic. Het grootste aquarium van Europa. Met glazen onderwatertunnels waar je door heen wandelt en omringt wordt door haaien, roggen, dolfijnen, walvissen en tienduizenden andere vissen uit 9 verschillende zeeën.

De kinderen kunnen daarna hun hart nog ophalen in het grote, aansluitende Gullivers park met allerlei bijzondere attracties waaronder de glijbanen die uit het stalen lijf van Gulliver naar alle kanten uitwaaieren.

Beoordeling

Ambiance

+++++

Parkeren

+++++

Ciudat de las Artes y Ciencias

Stad van Kunst en Wetenschap Av. del Professor López Piñero, 7 Valencia 46013

6 Gebouwen met hun eigen karakter: Hemisfèric, Museu de les Ciències, Oceanogràfic, Palau de les Arts, Umbracle en Àgora

Bekijk de Ciudat de las Artes y Ciencias website voor meer informatie. Zij hebben ook een, zeer uitgebreide, routebeschrijving.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *