Coll de Rates, prachtig uitzicht en uithijgplaats

Coll de Rates is vernoemd naar de punt waar het ligt, aan de zuidoost kant van het prachtige Les Valls de La Marina district. In dit Mediterrane agrarische berggebied, waarin de amandel- olijf- en kersenbomen uitbundig kunnen bloeien, naast en tussen rode valeriaanstruiken en witte en rode oleanders, heb je aan je voeten de synthese van de pure natuurlijke schoonheid van de Costa Blanca. De prachtige bergen en het uitzicht (op afstand) op die geweldig mooie Middellandse Zee.

En dat is allemaal waar te nemen vanaf de weg (CV715) naar en op het terras van het leuke bergrestaurant Coll de Rates, bij km paal 33, 640 m hoog.

Bij veel gevorderde klimmers en wandelaars een bekende en zeer gewaardeerde uitzicht- en uithijgplaats. Ook voor de even gevorderde fietsers (want dat doe je niet zomaar), die zich aan de voet van de Coll bij Parcent kunnen aanmelden bij de enige StoppOmat in Spanje, om zich 365 m hoger op 640 m te vergapen aan het uitzicht en aan de tijd die ze erover hebben gedaan én indien geregistreerd na afloop een persoonlijk StoppOmat Coll de Rates diploma van internet kunnen downloaden.

De Duitser Frank Bachor heeft er een weldadige en kwalitatief goede pleisterplaats van gemaakt met een vleug Oostenrijkse of Beierse gastvrijheid en met een internationaal brede menukaart. Naast traditioneel Duitse en Oostenrijkse specialiteiten tref je ook lekkernijen uit Indonesië aan.

Het is een pracht plek, in veel opzichten, om een pracht dag te beginnen, of om voor een pracht lunch te onderbreken. s`Avonds kun je er niet terecht, ze gaan stipt om 18.00 uur dicht merkten wij de eerste keer dat we op bezoek wilden. En misschien is dat maar goed ook want de bochtige berg weg is prachtig, maar vooral bij daglicht. En in het donker lijkt het me op zijn minst nogal spannend om, als je niet goed bekend bent, naar omlaag te komen. Dat is meer weggelegd voor de coureurs van de auto-rally’s, die ook deze geliefde relax- en sportplek hebben gevonden.

Omlaag ja, want het restaurant ligt echt boven op de Coll, die in het voorjaar een prachtige finishplaats blijkt voor de (inter)nationale wielerploegen die deze route allemaal in hun trainingsstages opnemen en geen tijd hebben om de adelaar te bekijken die haar nest heeft in de oude Moorse vestingtorens, die je hier overal nog kunt vinden. En waar de wandelaars, die over de vele uitgezette wandelroutes over eeuwenoude Moorse en Romeinse wegen en ezelsporen lopen (bijv. de PRV-158 vanuit Parcent) wel de tijd voor nemen, hoop ik. Want die rust kunnen ze gebruiken op de weliswaar prachtige, maar pittige wandeling met uitzicht op indrukwekkende ranke en ruige bergkammen en enorme rotspartijen. Een letterlijk adembenemend mooie dag op een figuurlijk adembenemend mooie plek, die als je extra boft, zicht op Mallorca en Ibiza biedt.

Openingstijden

Het restaurant is dagelijks geopend van 11.00 tot 18.00 uur.

Opmerkingen

Let op de aankondigingen van de incidentele Full Moon party’s, die dan om 20.00 uur beginnen met levende muziek in je oren, een uitgebreide BBQ voor je neus en een spetterende zonsondergang op je netvlies. Wel reserveren!

Beoordeling

Eten

++++

Bediening

+++

Ambiance

+++++

Parkeren

+++++

Coll de Rates

Tarbena Alicante 03518
966 445 604

Website: Coll de Rates

7 reacties op “Coll de Rates, prachtig uitzicht en uithijgplaats”

 1. Leuke plek om even te stoppen en van het uitzicht te genieten vanaf het terras.
  Eten is prima, apfelstrudel is beroemd.
  Binnen gezellig warm met live music (wij waren er zaterdag)
  Pas op voor het aso mannetje met zijn rode opeltje met witte strepen.
  Denkt dat hij koning is.

 2. lekker eten en vriendelijke bediening y un gezellige CÀLIDO???
  Vriendelijkheid, beleefdheid, niet bij Coll de rates.
  Niemand zegt heeft het gesmaakt, de rekening wordt zo op je tafel gegooid.
  De plek is mooi, alleen deze mensen horen hier niet te bedienen en dan zeker niet de man met de bril, vreselijk zoals hij de mensen behandeld.

  336/5000
  buena comida y servicio amable y acogedor CÀLIDO ???
  Amabilidad, cortesía, no en Coll de rates.
  Nadie dice que ha probado, la cuenta se arrojó sobre tu mesa.
  El lugar es hermoso, solo que estas personas no necesitan operar aquí y ciertamente no el hombre de las gafas, terrible como él trata a la gente.

  utes Essen und freundlicher Service und unfreundliches CÀLIDO ???
  Freundlichkeit, Höflichkeit, nicht bei Coll de Rates.
  Niemand sagt, es hat geschmeckt, die Rechnung wird auf Ihren Tisch geworfen.
  Der Ort ist schön, nur diese Menschen brauchen hier nicht zu operieren und schon gar nicht der Mann mit der Brille, furchtbar wie er die Leute behandelt.

  bonne nourriture et service amical y un cosy CÀLIDO ???
  Gentillesse, politesse, pas au Coll de taux.
  Personne ne dit qu’il a goûté, le projet de loi est jeté sur votre table.
  L’endroit est magnifique, seuls ces gens n’ont pas besoin d’opérer ici et certainement pas l’homme aux lunettes, terrible comme il traite les gens.

  good food and friendly service y un cozy CÀLIDO ???
  Kindness, politeness, not at Coll de rates.
  Nobody says it has tasted, the bill is thrown on your table.
  The place is beautiful, only these people do not need to operate here and certainly not the man with the glasses, terrible as he treats the people.

  dobra hrana in prijazna storitev y un udobno CÀLIDO ???
  Prijaznost, prijaznost, ne stopnja Coll de.
  Nihče ne pravi, da je okusil, račun je vržen na tvojo mizo.
  Mesto je čudovito, le ti ljudje tukaj ne potrebujejo in zagotovo niso moški s kozarci, grozno, kot se zdravi z ljudmi.

  buon cibo e servizio cordiale y un accogliente CÀLIDO ???
  Gentilezza, cortesia, non a Coll de rates.
  Nessuno dice che abbia assaggiato, il conto è stato gettato sul tuo tavolo.
  Il posto è bello, solo queste persone non hanno bisogno di operare qui e certamente non l’uomo con gli occhiali, terribile come tratta la gente.

  buon cibo e servizio cordiale y un accogliente CÀLIDO ???
  Gentilezza, cortesia, non a Coll de rates.
  Nessuno dice che abbia assaggiato, il conto è stato gettato sul tuo tavolo.
  Il posto è bello, solo queste persone non hanno bisogno di operare qui e certamente non l’uomo con gli occhiali, terribile come tratta la gente.

 3. Goede en mooie plek om even te rusten en iets te drinken en of te eten.
  Maar zeker niet al het personeel is aardig en of vriendelijk, de man die er loopt dwingt je bijna om steeds weer iets te bestellen, en dan zit je niet echt rustig en ontspannen, je voelt zijn ogen steeds prikken zodat je weer iets gaan bestellen.
  Ook is de man niet echt vriendelijk, zet je koffie of maaltijd neer zonder iets te zeggen.
  Alleen met de rekening zegt hij iets, maar dat is dan ook alleen belangrijk voor hem blijkbaar.

 4. In 1 woord: SUPER!!
  De weg er naar toe, de omgeving en de locatie!
  Erg vriendelijk personeel, super eten vooral de appelstudel!!

  1. Nou Ans Warnaar, weet niet wie jou heeft bediend, maar dan toch zeker niet de man met de bril, ik ( wij ) vinden ze erg onbeschoft, vriendelijk beleefd, niet tegen ons, en geloof me, we zijn niet de enige die hier bij Coll de rates overvallen.
   Het uitzicht is fenomenaal, alleen de bediening dat laat te wensen over.
   En dan nog wat, super eten, kom nou, waar eet je dan normaal als je dit zo goed vind, het is niet slecht, maar zeker niet erg goed voor de prijs die je moet betalen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *