Dag van Europa, La Nucía

Als je van Goed en Lekker leven houdt, en dat doe je, anders ontmoeten wij je niet op deze manier, dan kun je je ook voorstellen dat wij af en toe stilstaan bij alles wat dat lekkere en goede leven mogelijk maakt en daarin speelt natuurlijk het letterlijk en figuurlijk slechten van de Europese grenzen, ook een belangrijke rol.

Ontstaan en viering Dag van Europa

De Dag van Europa (of Europadag) wordt in de EU-landen sinds 1985 op 9 mei gevierd om stil te staan bij het feit dat op die datum in 1950 de Franse minister Robert Schuman in een ambitieuze verklaring aangaf dat er een supranationale Europese organisatie moest worden opgericht, die later zou uitgroeien tot de Europese Unie.

Op de Dag van Europa, die net zoals de vlag en de Euro de politieke eenheid van de Europese Unie symboliseert, worden allerlei evenementen en festiviteiten georganiseerd die Europa dichter bij zijn burgers brengt.

In 2011 werd de Dag van Europa in La Nucía gevierd, georganiseerd door het provinciale bestuur, la Diputación de Alicante, vertegenwoordigd door president Jose Joaquín Ripoll, de gedeputeerde voor Europese residenten Maria Asunción Prieto en de burgemeester van La Nucía en gedeputeerde voor sportzaken, Bernabé Cano.

Bron:
Bart Gommans, Manager Residentes Europeos del Ayuntamiento de La Nucía

Auditori de les Nits (Auditori de la Mediterrania)

966 897 570

Website: La Nucia

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *