De Hermitage is even op bezoek in Alicante

Wilde je al heel lang naar de Hermitage in Sint Petersburg maar kwam het er tot nu toe, om allerlei redenen, niet van? Nou dan komt de Hermitage toch aan de Costa Blanca bij jou op bezoek. Met bijna 500 Russische Archeologische Schatten. Allemaal unieke stukken uit verschillende perioden en vanuit verschillende Oost-Europese landstreken met de nadruk op Rusland en haar buurlanden.

De tentoonstelling is te zien in het MARQ Museo te Alicante, vanaf eind april tot begin oktober 2011. In drie zalen wordt in een prachtig archeologisch en tussen feeëriek verlichte decors een overzicht gegeven van de groei en bloei van de culturen rondom de Zwarte en Middellandse Zee, het leven en de Scytische cultuur o.a. op de toendra’s en de steppen waar we ook twee mythologisch belangrijke gouden figuren van 500 jaar voor onze jaartelling tegenkomen, nl. de herten Pazyryk en kam Solokha heuvel, gemaakt van puur goud 500 jaar voor onze jaartelling.

Verder een uitgelezen collectie heel bijzondere sieraden gemaakt en gedragen door nomaden volken, zeer bijzondere maskers en stenen beelden van het Koninkrijk Bosporus uit de Hellenistische en Romeinse periode en, heel bijzonder, ook zeer bijzondere en interessante stukken van de oudste Chinese Zijderoute.

Vanuit het gouden strand van de Costa Blanca even op bezoek bij de geschiedenis van een gouden periode uit de Russische en Chinese geschiedenis. Aanbevolen!

MARQ heeft een speciale website voor de Hermitage schatten voor jou gemaakt, waar ook de entreeprijzen te vinden zijn.

MARQ – Museo Arqueologico Provincial de Alicante

965 149 000

Eén reactie op “De Hermitage is even op bezoek in Alicante”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *