Dinosaurussen aan de Costa Blanca

Vanaf vandaag tot 29 mei a.s. (2011) kun je een 27 meter lange dinosaurus zien in Valencia!

Tot 29 mei kun je wandelend over de 350 meter lange en 60 meter brede boulevard van de fascinerende Stad van de Kunst en Wetenschappen (Ciudad de las Artes y Ciencias) in Valencia, een deel van de grootste expositie van robot-dinosaurussen van Europa bekijken.

Een zeer bijzondere tentoonstelling van ruim 3.000 vierkante meter in en om de Umbracle (de wandelpromenade) met met een zeer zorgvuldig nagebouwd leefmilieu, waarin je allerlei enorme voorhistorische dieren kunt tegenkomen. Van de 27 meter lange Diplodocus t/m de 2,5 meter Estegosaurus loop je tussen de bewegende dino’s (robots) en je hoort de roepende stem van de Tyrannosaurus Rex (15 meter) of het oh`s en ah`s van je partner die verrast is over de omgeving waarin die dieren toen leefden.

Daarnaast zijn natuurlijk het reusachtige aquarium (de Oceanografic) en de het paviljoen van de Wetenschappen (El Museu de les Ciencias Principe Felipe) zeer een bezoek waard en is dit allemaal in de Paasvakantie ook nog eens, voor pa, ma en de kids educatief zeer verantwoord.

De Dinosauriërs zijn dagelijks te bekijken van 10.00 tot 19.00 uur en van 18 april tot 2 mei (Paasvakantie) zelfs tot 21.00 uur. De wandeling over de boulevard is uiteraard gratis maar voor de tentoonstelling moet worden betaald, 6 euro voor de volwassenen en 4,80 voor kinderen tot 12 jaar.
Zie voor nog veel meer onder Valencia.

Allemaal te vinden aan de Avenida da Autopista del Saler 46013 Valencia. En hier vind je hoe je er komt.

Beoordeling

Ambiance

+++++

Parkeren

+++++

Ciudat de las Artes y Ciencias

Stad van Kunst en Wetenschap Av. del Professor López Piñero, 7 Valencia 46013

6 Gebouwen met hun eigen karakter: Hemisfèric, Museu de les Ciències, Oceanogràfic, Palau de les Arts, Umbracle en Àgora

Bekijk de Ciudat de las Artes y Ciencias website voor meer informatie. Zij hebben ook een, zeer uitgebreide, routebeschrijving.

Eén reactie op “Dinosaurussen aan de Costa Blanca”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *