Eerst een halve liter bier, dan golfen

In maart 2015 waren we weer aan de Costa Blanca in Albir. Deze keer in een ander appartement van dezelfde verhuurder en ook dat is zeer goed bevallen. Het weer was deze keer helaas wat wisselvalliger dan we gewend waren.

Tijdens deze vakantie hebben we vier keer gegolft. Binnen redelijke rijafstand was het vinden van een voor ons nieuwe baan geen optie, dus kozen we voor 4 bekende golfbanen. De reservering werd wederom gedaan via Campbell Lamont Golf in Ondara.

Font del Llop, ten oosten van Aspe

Ons eerste reisdoel. Uit vorige verslagen weet u dat dit één van onze favoriete golfbanen is. Bij de nadering vanaf de CV 847 viel ons wel op dat het golfcomplex een groene oase is tussen een overwegend roestbruine omgeving.

Font del Llop, Aspe, golfresort

Over de golfbaan niets dan goeds. De groep Engelsen die klaar stonden hadden een latere starttijd dan wij. We konden snel starten en goed doorspelen. De holes zijn afwisselend met voldoende uitdaging, zeker gelet op de forse wind vanaf de zeekant.
Let goed op de afstand, want de teemarkers staan niet altijd op de juiste plaats. Mijn golf watch (met o.a. baanweergave) kwam zeer van pas. De faciliteiten in het clubgebouw zijn prima.

Don Cayo in Altea

Het volgende doel. Op deze prachtig gelegen 9 holes baan hadden we in september 2014 een zeer slechte ervaring. De fairways en vooral greens waren toen dramatisch slecht. Na divers mailcontact met ons boekingskantoor is ons toegezegd dat we bij een volgende gelegenheid 2 gratis greenfees zouden krijgen. Bij de nieuwe boeking is de toezegging uiteindelijk niet waargemaakt en kregen we 1 gratis greenfee. Slechte reclame voor Campbell Lamont, waar we overigens verder zeer tevreden over zijn.

De golfbaan was deze keer in prima staat, fairways en greens lagen er uitstekend bij. De 9 holes die tweemaal vanaf verschillende pinposities worden gespeeld, zijn behoorlijk glooiend en niet de meest eenvoudige. We waren ingedeeld in een flight met Anneke en Kees en het was prettig spelen met deze landgenoten, wonende in de omgeving van Albir. Van hen kregen we ook nog een prima ‘restaurant-tip’. Maar hoe zal de situatie komende september zijn?

Bonalba, iets ten westen van El Campello

Een locatie waar we al enkele jaren niet meer hadden gespeeld. Het is een leuke baan, maar staat niet in onze toplijst. Bij het reserveren bleek het behoorlijk druk bezet. In onze periode was de meest gunstige starttijd rond het middaguur. Na de nodige formaliteiten begaven we ons naar de bar voor een koffie.

Daar aangekomen zat een grote groep Engelse golfers al aan pinten van een halve liter. Even kwam de gedachte op dat ze hun ronde golf al hadden gespeeld, maar nee, hun starttijden lagen allemaal kort voor die van ons. De ronde golf duurde dus erg lang, want de nazaten van Guinness en Whitbread vertoefden meer buiten de fairways, dan daarop. Ze hadden duidelijk last van meer dan één handicap.

Bonalba is geschikt voor beginners maar ook voor de wat meer gevorderde golfers zijn er prima uitdagingen. De directe omgeving is op sommige plaatsen wat minder fraai.

La Galiana, tussen Gandia/Tavernes en Alzira

Het toetje van de (twee en een halve) week. We vroegen ons af of het complex zich nog verder had ontwikkeld en of de semipermanente onderkomens al waren vervangen?

Het uitzicht vanaf de CV50 op de groene golfoase was al spectaculair. Ook de omgeving zag er prachtig groen uit. De receptie en andere faciliteiten waren nog steeds semipermanent. Het was tot onze verbazing niet druk. Navraag leerde dat het gedurende de weekends wel druk bezet is.

Met erg veel plezier hebben we op 18 prachtige en glooiende holes gespeeld. Vooral de afslag van hole 15 is zeer spectaculair. Het onderhoud is perfect (we zagen veel greenkeepers) en het viel op dat er inmiddels ook veel aandacht is besteed aan sierbeplanting langs de paden. Voor beginnende golfers is La Galiana wat minder geschikt.

De prijzen zijn iets verhoogd, maar nog steeds zeer acceptabel. ‘Leadingcourses’ heeft La Galiana als de nr. 3 van Spanje gewaardeerd. Voor ons de mooiste baan van de regio. (La Galiana per drone)

La Galiana golfcourse bij Gandia, gezien vanuit de lucht per drone
La Galiana golfcourse bij Gandia, gezien vanuit de lucht per drone.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *