Restaurant Pizzeria El Faisan

Verrassend is het elke keer weer als je de kuststrook van Javea bezoekt. Wat bleef er staan langs de kust nadat de wilde, hoge golven, die elk winterperiode deze nog niet overal van golfbrekers voorziene kuststrook, ook dit jaar weer stevig bestookten.

Dat valt mee dit jaar, want het zandstrand ligt er prima en lentefris bij en het aantal en vooral de kwaliteit van de chiringuitos is groter en mooier en aantrekkelijker geworden. Mijn soulmaat, mee op weg naar één van de meer dan 130 restaurants, die Javea volgens de gidsen rijk is en zeer thuis in het Zuid-Amerikaanse uitgaansleven, veert op en begint verhalen te vertellen over de copa cabana bars die hij daar op de stranden tegenkwam. Die sfeer dus.

Of als Zuid-Amerika nog even te ver weg was, is er ook een vergelijking met het Bloemendaalse Strand mogelijk (al is het daar nog wat gelikter, luxer maar ook duurder). Houten, mooi vormgegeven sfeervolle restaurant/barretjes waar je aangenaam kunt chillen, lekkere muziek kunt beluisteren, trendy drankjes kunt bestellen, maar natuurlijk ook een lekker biertje kunt drinken en steeds beter kan eten, terwijl je de zon op een wondermooie manier in de (Middellandse) Zee ziet zakken.

Dat zien wij niet, want wij zijn op zoek naar een restaurant wat die (maandag)avond voor ons onvindbaar blijft. Zullen we wat aan doen. Maandag is trouwens toch een dag dat je altijd even moet bellen vooraf.

We komen wel enigszins uitgehongerd aan bij Restaurant Pizzeria El Faisan. Wel open op maandag (op woensdag niet). En daar zijn we blij om. Een klein, plezierig Spaans familierestaurant. Pa kookt (goed), Ma serveert (met groot plezier) en Mooie Dochter doet de logistiek om het eten van uit de keuken zo snel en fraai mogelijk op tafel te krijgen.

En dat lukt goed. Linnen op tafel, linnen op schoot, een evenwichtige niet te uitgebreide kaart en elke dag een ander menu del dia a precio economico en daar is geen woord van overdreven. Salade, lekker brood-aioli, mooi lam of stevige vis, lekker nagerecht, wijn of een biertje, een cortado en americano en dat allemaal samen voor nog geen 35 euro. Een opgewekt bezoek waard.

Beoordeling

Eten

+++

Bediening

++++

Ambiance

++++

Parkeren

+++

El Faisan

Restaurant, pizzeria
965 792 738

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *