Evenementenparken en zwemparadijzen

Benidorm is ‘beladen’ met evenementenparken. Er zijn er maar liefst 5, waar je je kunt vergapen aan de kunsten van de zeeleeuwen en dolfijnen, een themapark waar je een flinke adrenaline kick kunt opdoen, of 1 waar je een enorm gevarieerde collectie van wildlife kunt bewonderen, met educatieve elementen of 1 gewoon voor de fun, waar je jezelf van de hoogste glijbaan van Europa kunt storten onder de heerlijke zon van de Costa Blanca.

Op alfabetische volgorde:

Aqualandia

Een waterpark met 12 verschillende zwembaden en joekels van glijbanen (17): Kamikaze, Niagara, Big Bang, Splash, Amazonas, Adventureland, Atlantic Surf, enz. en met de hoogste waterglijbaan van de waterparken in Europa op de hellingen van de Sierra Helada die dat goed mogelijk maken.
Het ligt pal naast het zeedierenpark MundoMar, ook tegen de helling van Sierra Helada. Totale grootte en elk jaar nog groeiend, ruim 20.000 m2.

Aqua Natura

Zou tot 18 september open zijn geweest, maar ivm. financiële problemen sinds 10 juli 2011 helaas gesloten.
Een water-, zonne- en vooral zwemparadijs van 40.000 m2 met 4 verschillende zwembaden, 5 spa´s, hoge ingewikkelde en makkelijke glijbanen met een totale lengte van ca. 1000 meter. Met de unieke Tornado Spiral Drop. Geen salmiakje of jujubes maar een unieke glijbaan vergelijkbaar met de spectaculaire achtbaan op de kermis en dat allemaal prima beveiligd en zorgvuldig gecontroleerd voor diverse leeftijden omringd door ligweides waarop het nageslacht trots toegewuifd of streng controlerend kan worden toegeknikt of na een opgewonden en zenuwslopend begin lekker rustig en comfortabel een boek kan worden gelezen. Het ligt vlak naast Terra Natura.

MundoMar – zeedieren- en vogelpark

Vooral de zeedieren zoals dolfijnen, zeehonden, en zeeleeuwen zijn aantrekkelijk als attractie, vaak ook door de spectaculaire shows. Het is een leuk en leerzaam park, bovendien met exotische vogels, schildpadden, wasberen en vleermuizen en voor de kids: ga er je verjaardag vieren! Elke dag open van 10.00-18.00 uur en ligt direct naast Aqualandia.

Terra Mítica – achtbanen en meer

Normaal geopend van begin maart tot begin oktober. Meer dan 30 verschillende, indrukwekkende attracties in een prachtig aangelegd groot park, verdeeld in 5 thema gebieden, aansluitend op de Mediterrane omgeving: Egypte, Griekenland, Rome, Iberia en de Eilanden. Op de site kun je alvast uitzoeken in welke mate je een adrenaline kick bij een attractie wilt beleven. Je kunt op je kop gezet worden met honderd kilometer per uur, 120 graden links en rechts gezwaaid worden, of gewoon in een rollercoaster rondgeslingerd worden. De Magnus Colossus is een houten achtbaan en de langste van Europa. Ook zijn er in al deze zones live voorstellingen, die bij het thema horen, zijn er winkeltjes en restaurants. Je kunt er dus makkelijk een dag, zo niet meer, zoet zijn. Het ligt dicht in de buurt van de beide parken Terra Natura en Aqua Natura.

Dierenpark Terra Natura – Zoo Benidorm

Een leuk, 32ha groot, fraai ontworpen en in 4 zones aangelegd dierenpark met als filosofie dat er geen enkele, in ieder geval visuele belemmering mag zijn tussen de bezoekers en de meer dan 1500 dieren verdeeld over ca. 200 verschillende soorten. Dus daar waar het kan, kom je zo dicht mogelijk in de buurt van de pelikaan, de chimpansee, de kraanvogel, de buffel of de neushoorn, al is daar in de praktijk toch een flinke afstand tussen. Maar geen storende tralies en/of hekken die het zicht op de sluipende tijgers, de slapende leeuwen en de spelende olifanten ook voor de heel kleintjes onmogelijk maken. Je hebt er gegarandeerd een pracht dag, vooral ook omdat er een aantal leerzame wandeltochten beschikbaar zijn die wel of niet met kleurpotloden gelopen kunnen worden.

Toegangsprijzen/kaarten en openingstijden

De parken bieden regelmatig gecombineerde deals aan, dus is het belangrijk hun sites te raadplegen voor toegangsprijzen en/of het kopen van toegangskaartjes.
Openingstijden zijn afhankelijk van het seizoen, zeker bij de waterparken.

Hoe kom je er

Je zou kunnen zeggen dat de 5 parken verdeeld zijn over 2 locaties. Even buiten Benidorm aan de landzijde van de AP7 liggen de 3 parken, Terra Natura, Aqua Natura en Terra Mitica in de nabijheid van elkaar. Het vervoer met een auto zal het makkelijkst zijn, maar bij Terra Mitica kan je ook met TRAM L1 redelijk dicht in de buurt komen.
Tegen de helling van de Sierra Helada meer aan de kust van Benidorm liggen Aqualandia en Mundomar. Eventueel te bereiken met de TRAM en bus en ook wel gratis aangeboden in combinatie met een entreebewijs.

Aqua Natura

Zwemparadijs Partida Foia del Verdader, 1 Benidorm Alicante 03502
902 522 333 902 522 444

Aqualandia

Waterpark, waterglijbanen
965 860 100

MundoMar

Zeedieren- en vogelpark Sierra Helada s/n Rincon de Loix Benidorm Alicante 03503
965 869 101

Facebook: MundoMar

Terra Mitica

Thema-, attractiepark (achtbanen, rollercoasters) Ctra. Benidorm a Finestrat, Partida del Moralet s/n Benidorm Alicante 03502
965 004 702

Facebook: Terra Mitica

Terra Natura

Zoo Benidorm Partida Foia del Verdader, 1 Benidorm Alicante 03502
966 072 770

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *