Speciaal voor jou in Augustus en September, 2011

Het aantal feesten, evenementen, partijen, heiligenverjaardagen, Moren en Christenen gevechten in de maanden augustus en september is groot. Zo groot en zo gevarieerd dat we het niet allemaal in detail kunnen weergeven, maar we geven wel een lijstje met officiële happenings van wat we nu al weten.

Waarom we dat doen? Omdat we denken dat jij meer wil dan strand, zee en boulevard en daar niet al te veel zoektijd aan wil verliezen maar ook omdat je niet voor joker voor een gesloten bakker, supermarkt of bank wil komen te staan. Want dat gebeurt in veel gevallen. Dorpsfeest is meestal ook bakker enz. dicht. Dus let op de aankondigingen in de wekelijkse kranten en let op deze lijst. Maar geniet vooral van de lokale feesten. Veel plezier!

Moren & Christenen

Hoewel de Moren en Christenen op verschillende data met elkaar slaags raakten en er dus ook op verschillende dagen het feest der bevrijding (Reconquista), nogal knallend en pseudo vechtend weliswaar in prachtige kostuums wordt gevierd, is augustus de maand waarin we Moros y Cristianos op allerlei plekken in de provincies Valencia en Alicante kunnen tegenkomen. Dus als je in de buurt bent zeker een keertje meemaken, bijvoorbeeld in:

Jijona

Hoogtepunten hier zijn op 21 en 22 augustus de rechtzitting met de piraten en de smokkelaars en het uitspreken van het vonnis en de executie van de Moorse verrader. En uiteraard processies en bals en nog veel meer.

Patroonsfeesten

Verder overal in deze periode Patroonsfeesten aan de Costa Blanca. Een ruw overzicht:

Benissa

Dansen en avondmaaltijden op het strand, elke avond tot de 28ste wel ergens een openluchtbal allemaal met verschillende dansorkesten.

Castell de Castells

Muzikale optochten, kinderkermis en ook daar wordt flink gedanst op de bals. Alleen al van het woord, ga ik op zoek naar mijn dansschoenen.

Denia

Denia staat in de tweede helft van augustus ruim in het teken van de feesten. Een overzicht wordt gegeven op www.denia.net.

Finestrat

Patroonsfeesten verder in Finestrat met paellawedstrijden, bloemenprocessies, humoristische optochten en volksdansen

Els Poblet

Met storytellers en uiteraard met de voeten van de vloer op een bal.

Lliber

Met veel knalvuurwerk, feestelijke optochten en de stiertjes door de straten op 19, 20 en 21 augustus.

Parcent

Met veel dansen, processies en ook stiertjes los op 15 en 16 aug. Stiertjes los is vooral een volksfeest waarin jonge stieren vooral worden geplaagd door jonge dorpsgenoten. Een avond en nacht waarin vrienden van heinde en verre weer eens samenkomen, een lekker biertje drinken en zoals vroeger even in de imitatie arena een stoer optreden doen, vooral voor hun vrienden en vooral omdat het vroeger ook zo ging. Het gaat er in de meeste gevallen zeer gemoedelijk aan toe.

Terwijl Teulada een Moscatelfeest heeft op 20 aug.

Alicante

Ook Alicante heeft veel te bieden in deze tijd. Het kasteel Castillo de Santa Bárbara o.a. is de hele zomer geopend, ook ’s avonds. Na 19.00uur kan je gratis met de lift naar boven. Zie ook de eventementen agenda op www.alicanteturismo.com.

Voor uitgebreide programma´s en begintijden bekijk de Nederlandstalige weekbladen, of neem contact op met het betreffende gemeentehuis.

Over wat er wanneer gebeurt, geven we je een overzicht in Spaanse feestdagen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *