De sport- en strandkant van Gandia

Vanaf het zakelijke en historische deel van Gandia vind je op weg naar het 2 km verder gelegen, fraaie, zandstrand, het, in onze ogen, enorm grote sportcomplex Fundacion Deportiva Municipal de Gandia, waar wel meer dan 15 verschillende, sportieve activiteiten naast elkaar kunnen worden beoefend.

Van skaten tot voetballen, van tennissen tot atletiek en van overdekt zwemmen tot overdekt basketballen en nog veel meer, het kan er allemaal en het ziet er prachtig uit.

Haven Gandia

Le Grau de Gandia, wordt het gebied genoemd waar rivieren, stranden en haven samen komen. De rivieren Serpis en San Nicolás zorgden hier voor aanwas van zand voor de brede en lange stranden, ruim 6 km en breed, met ruim 700.000 m2 schoon en helder zand en lijkt ons uitstekend geschikt voor kinderrijke families. Het loopt langzaam af, de stevige golfslag blijft op afstand en moet ideaal zijn voor surfers en andere plankatleten.

Playas
Het brede strand aan de Paseo Maritimo van Playa Norte, een modern gestylde boulevard aan de noordkant van de haven, waar vandaan o.a. naar de Balearen wordt gevaren, is op dit moment leeg, op een enkele hond met zijn baas na (februari).

Noordboulevard Gandia

Evenals de huizen, die wachten op de grote groep ook Spaanse vakantiegangers, die vanaf eind mei, begin juni deze prima plek dicht zullen bevolken en daarvan zal ongetwijfeld ook een flink aantal de bootjes bemannen en bevrouwen, die in de jachthaven bakboord aan stuurboord tegen elkaar aanschuiven, opgestuwd door de golfslag.

Zuid van de haven geldt Playa L’Alhuir als allerbeste naaktstrand in de omgeving. Je kan er een mix aantreffen van nudisten en niet nudisten, maar daarvoor was het in februari nog wat te koud.

Scheiding
Gandiastad heeft er dus eigenlijk een echte badplaats bij en het “zakelijke leven van de stad” is dan ook stevig gescheiden van dit strandgedeelte, wat me voor de kwaliteit van de zakelijkheid niet zo slecht lijkt. In steden als Benidorm en zelfs in Alicante wordt je als serieus zakentiep, wel heel vaak en ver afgeleid.

Begrijpelijk is het dan ook dat de plaatselijke restauratie in de winterperiode, voor minstens 80%, ergens anders haar werk en/of haar heil lijkt te zoeken. In die blijvend actieve 20% zaten echter wel

Restaurant Club Nautico, jachthaven Gandia
Restaurant Club Nautico in de jachthaven van Gandia

het goed uitziende Restaurant Club Nautico, leuk ingericht en een goede kaart en een aantal eenvoudiger restaurants, zoals Kobon en Maimoides, die we vonden in een van de straten die tegen de boulevard op botsen. Zij serveerden beiden een dagmenu onder de 9 euro en dat zag er nog lekker uit ook.

Weinig actie dus in deze periode maar je kunt er wel lekker langs de lange boulevard draven, waar wij jammer genoeg ook even geen tijd voor hadden. Wij beloven elkaar voor een restaurantbeschrijving nog eens terug te komen of roepen bezoekers op deze voor ons te beschrijven. Vast bedankt daarvoor.

Polideportivo Municipal Gandia

Fundacion (sport stichting) Gandia Valencia 46701
962 874 297

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *