Gandia


Gandia voor jou

Gandia is een verborgen schatje en ligt op 65 km ten zuiden van Valencia. Zij is een van de grotere steden aan de kust en sterk Spaans georiënteerd. Een boeiend centrum van handel en toerisme, voornamelijk op Spanjaarden (toeristen uit Madrid) geconcentreerd.

De feesten en festivals van Gandia zijn legendarisch. De Fallas, net als bij grote broer Valencia van 12 tot 19 maart zijn van hoge kwaliteit. Las Hogueras de San Juan in de zomertijd, het feest van de zomervuren, brengt heel veel Spaanse bezoekers op de been.

Het strand ligt zo´n 2 km van de stad waardoor het strandleven en de handel gescheiden blijven. Eén van de voordelen daarvan is dan ook, dat ook in de winter het interessante (oude) centrum van Gandia open en levendig blijft.

En dat geldt ook voor de El Palau Ducal de Gandia, een van de vele architecturale monumenten uit de feodale periode van Gandia. De Santa Maria kerk is een prachtig voorbeeld van de Valenciaanse gotische periode en als extraatje zijn er levendige markten in het weekend en ’s zomers langs de boulevard. De archeologisch geschiedenis is terug te vinden in het MAGA Museu Arqueologic de Gandia

Adres

MAGa Museu Arqueologic de Gandia

Carrer Hospital 18
Gandia, Valencia 46702
Spanje
  • Telefoon: 962 959 540
  • Fax: 962 959 569

Maandags gesloten. Rest van de week van 10-19.00 uur zondags van 10 tot 14.00 uur.

Wat is er te doen in Gandia?