Gastronomisch Benidorm 2012

Al meerdere malen probeerden wij je af te helpen van de vooroordelen, die rondom Benidorm hangen en die zij voornamelijk te danken heeft aan de hoogzomer maanden, waarin -inderdaad- veel (jongere) Europese bezoekers (met daarbij nogal wat Engelsen) naar Benidorm komen via arrangementen op basis van de ZAS-formule: Zon, Alcohol en Sex, en vooral de avonden rondom de strand boulevards voornamelijk verbaal onveilig maken.

Maar wij bewezen ook al een aantal malen dat Benidorm veel meer heeft en die minder goede naam eigenlijk zeer onterecht is (zie bijv. de architectuur, de Tapasbars, de wandel- en runroutes) en bij dat veel meer horen ook een aantal prima restaurants, die zich ook in 2012 weer samen presenteerden onder de naam Cuina Benidorm Gastrónomico 2012 en ook dat jaar weer lieten zij de brede en de hoge kwaliteit van de Spaanse keuken zien in verschillende seizoensthema´s.

I Jornadas de la Cuchara

Folder I Jornadas de la Cuchara
Het eerste thema van 20 tot 24 februari (2012) stond in het teken van de lepel (Jornadas de la Chuchera), waarin 12 restaurants wintergerechten bereidden, waarin de roerende lepel een belangrijke rol speelde. Kabeljauw met kikkererwten en spinazie, maar ook couscous met ballen en de Asturiaanse stoofpot komen in dit ruime aanbod voor.

De folder van I Jornadas de la Cuchara heeft veel meer informatie met de namen en adressen van de deelnemende restaurants.

II Concurso Tapa y Pincho

Van 26 maart tot 1 april (2012) stonden de Tapas bij 31 restaurants in de spotlights, die in 2011 een geweldig succes waren. Voor een prijs van 2 euro werden toen de meest spectaculaire (en heel lekkere) creaties gepresenteerd.
Op 29 maart werd dit voor 1 dag gecombineerd met de meest fraaie wijnen uit de omgeving: II Jornada de la Cultura del Vino.

III Jornadas Gastronómicas

Van 4 tot 10 juni werden van 17 restaurants de specialiteiten van de diverse koks in een speciaal samengesteld menu opgediend. Ook al zo´n succesnummer van het jaar ervoor, waar veel mensen op af kwamen.

I Jornada de Arroces de Benidorm

En van 15 tot 21 oktober werden de rijstgerechten, die zo bijzonder zijn voor de stad Benidorm en haar omgeving in het zonnetje gezet.

Benidorm door andere ogen en vooral door de mond.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *