Gezond Bewegen

 • Restaurant Timon, Les Bassetes
  Restaurant Timon, Les Bassetes
  Het is zo´n ontzettend mooie locatie, dat les Bassettes, het haventje tussen Calpe en Moraira. Altijd bedrijvigheid met jachtjes, zeilen, duiken, surfen of kanoën. Logisch dat het er gezellig zitten is, dicht aan het water, zowel beneden als een etage hoger, waar restaurant Timon ligt met een geweldig uitzicht over zee en de Peñon de iFach.
 • Parpalló-Borrell, de 6 kramen van Barx en de bijzondere Koelkast wandelroute
  Parpalló-Borrell, de 6 kramen van Barx en de bijzondere Koelkast wandelroute
  Op dinsdag is het markt in Barx, een klein boerendorp, 395 meter hoog aan de weg (CV-675), die wij namen van Gandia naar het mooie natuurpark Parpalló-Borrell. Maar er zijn rondom het nostalgische dorp nog meer mooie wandelingen te maken.
 • Avenida del Albir
  Avenida del Albir
  Een uurtje (of twee) lekker winkelen kun je doen in en om de Avenida del Albir. Er zijn natuurlijk nog veel meer van deze mogelijkheden aan de Costa Blanca, maar eenzelfde hoge concentratie van actief Nederlands ondernemerschap, zul je niet zo gauw ergens anders aan de CB vinden.
 • Wandelend of hardlopend cirkelen om de Olta
  Wandelend of hardlopend cirkelen om de Olta
  Het (hardloop)rondje Olta kenmerkt zich door: afwisseling, zowel in verharding als in hoogte, met overal geweldig uitzicht, duur 1 uur en 10 min, moeilijkheidsgraad voor hardlopen gemiddeld, Nordic Walken pittig, maar wandelen makkelijk, afgezien van wat stijgende stukken. Vooral het feit dat je rond kunt, maakt het aantrekkelijk.
 • Bernia route - pittige maar bijzonder mooie bergwandeling
  Bernia route - pittige maar bijzonder mooie bergwandeling
  De koninklijke Bernia, een berg die de Marina Alta van de Marina Baja scheidt, is een in alle opzichten indrukwekkende bergketen, die we tot nog toe, voornamelijk van afstand, altijd weer prachtig vonden met de per uur veranderende kleuren op haar flanken.
 • Lopen? Het maakt je gelukkiger!
  Lopen? Het maakt je gelukkiger!
  Na een paar jaar, waarin je op allerlei plekken aan de Costa Blanca en daarbuiten aan allerlei loopjes van vijf, tien en af en toe zelfs 21 km meedeed, ben je misschien een keer toe aan een marathon. Eén keer moet je dat toch meemaken ...
 • De Processierups
  De Processierups
  Al vele malen beschreven wij de bijzondere, cultuurrijke, in veel opzichten wonderlijke aan de Costa Blanca intensief beleefde, processies. Spanjaarden houden van hun tradities en kleden zich graag daarvoor om.

Gezond bewegen voor jou

Bij gezond en regelmatig bewegen wordt het lijf gezonder en sterker en de geest alerter en actiever. Dat is onze definitie van deze rubriek en daarop is ook ons aanbod gebaseerd.

Er wordt, op ieders eigen niveau, stevig belast maar ook regelmatig en passend herstelt. En dat kan tennissend, fietsend, golfend, zwemmend, kano-end, dansend en hardlopend en op nog veel meer manieren, die wij niet allemaal in deze rubriek hebben vermeld.

Door dit vooral regelmatig en met verstand te doen wordt of blijft je lichaam sterker, je gewicht op peil, krijg je meer energie en blijven je hersens nog beter werken. Kortom: je zit nog beter in je vel en het is nog leuk ook, zonder echte concessies te hoeven doen aan de Spaanse keuken.

Sporten aan de Costa Blanca