Dansen

  • Dansa Valencia, Internationaal Balletfestival
    Dansa Valencia, Internationaal Balletfestival
    Het dansfestival Dansa Valencia, waar elk jaar jonge internationale choreografen hun nieuwe werk komen presenteren en waar wordt gedanst door dansers uit een groot aantal landen. De dansers bewegen, maar jij kunt je ook 'bewegen' tussen de verschillende theaters en podia waar de verschillende optredens plaatsvinden.
  • De dansen en muziek van Spanje
    De dansen en muziek van Spanje
    Spaanse dansen, een aantal overgebleven uit de Moorse overheersing, de meeste razendsnelle dansen waarbij de handen boven het hoofd de castagnetten tegen elkaar slaan. Gitaren, klappende handen en roffelende voeten begeleiden de zingende verhalen over pijn, hartstocht of jaloezie.

Dansen voor jou

Dat verwacht je misschien niet onder het kopje ‘Gezond Bewegen’, maar lekker en goed dansen is natuurlijk voor heel veel dingen goed. In ieder geval ook voor gezond en lekker leven, vinden wij. En waarom zou je in de periode dat je hier bent niet proberen de Tango onder de knie te krijgen of om te ervaren hoe de Flamenco aanvoelt.

Flamenco Tango op straat Handen in de dans

Maar Swingen, Latino, of de Engelse wals kan natuurlijk ook en ongetwijfeld zijn er ook plekken waar je je kunt bekwamen in breakdance.

Op veel plaatsen aan de Costa Blanca zijn 1x in de week dansavonden, waar geleerd of gewoon lekker gedanst wordt. En als je lekker bezig bent voel je al gauw John Travolta of Oliva Newton-John of de laatste winnaars van de Idols danscontest. Of en dat is eigenlijk het beste, gewoon ontzettend lekker jezelf.

Dansa Valencia 2011

Dansa Valencia, Internationaal Balletfestival

Het dansfestival Dansa Valencia, waar elk jaar jonge internationale choreografen hun nieuwe werk komen presenteren en waar wordt gedanst door dansers uit een groot aantal landen. De dansers bewegen, maar jij kunt je ook ‘bewegen’ tussen de verschillende theaters en podia waar de verschillende optredens plaatsvinden.