Fietsen


Fietsen voor jou

De Costa Blanca en vooral haar achterland is gemaakt voor fietsers, vermoeden wij, al ontbreekt hiervan het echte wetenschappelijke bewijs. Maar eigen ervaringen tellen ook en misschien wel dubbel bij Costa Blanca voor jou en die hebben wij.

Voor profs of semiprofs, voor stevige of beginnende amateurs, voor wielrenners of mountainbikers de Costa Blanca is een (vaak letterlijk en figuurlijk) adembenemende locatie voor fietsers. Met Calpe als absoluut trainingscentrum van de top wielerploegen in de wintermaanden. Ook in 2010/2011 kwamen we o.a. de ploeg van Lance Armstrong, de complete Raboploeg en een Russische ploeg weer tegen op de wegen in en rond Calpe, op weg naar de bergen en heuvels van Callossa, Guadalest, Polop, Val de Laguar en/of Taberna. De tijdrit oefenend op de vlakke, goede asfaltwegen, in de valleien en klimmend tot een hoogte van 3.000 meter. Fantastisch gezicht trouwens die gezonde, nog niet helemaal afgetrainde gasten in perfecte orde en cadans voorbij te zien schieten terwijl jij, gelukkig zwoegend op je mountainbike tegen een pittige heuvel op kruipt op weg naar jouw finish in het bergrestaurant Col de Rates.

Dit ideale fietsgebied maakt voor iedere prof of gezonde wielrijder (als het even kan met wat versnellingen op zijn of haar fiets) prachtige dagtochten mogelijk, variërend van 30 (prachtige plattelands of kustkilometers) tot 130 km. (waarin een paar zeer stevige heuvels kunnen worden bedwongen). In je eentje of met een groep eventueel onder leiding van een of meerdere gidsen. Maar altijd met fietsershelm en extra water in je ransel.

Die gidsen of instructeurs (kan ook) vindt je meestal bij de fietsenwinkel, die je in alle wat grotere steden hier vindt waar je ook voor goede fietskaarten terecht kunt. De toeristencentra geven je meestal een wandelkaart mee. Veel landenclubs hebben hun eigen fietsgroep bijv. de Nederlanders Club Holandesa in La Nucia, bezoek daarvoor eventueel ook de andere Hollandse of Belgische clubsites,  maar ook de Duitsers en Engelsen hebben hier hun eigen Rennradfaher of Biker club, die vanuit een steeds ander aangekondigd hotel hun tochten starten.