Golf


Golf voor jou

Dat Golf een balspel is waarbij een kleine harde bal met een golfclub van de afslagplaats (tee) wordt weggeslagen in de richting van een met een vlag(getje) gemarkeerd punt hoeven we je natuurlijk niet te vertellen. En dat de Egyptenaren, Perzen, Grieken en Romeinen daar al heel vroeg in de jaartelling mee bezig waren, weliswaar met een flink wat grotere houten bal, weet je natuurlijk ook al, net als, naar men zegt dat de sporten: hockey, polo en croquet van golf afgeleid zouden zijn.

Maar dat de Costa Blanca met zeker veertien 18 holes banen, waarvan er enkele tot de top van de wereld horen, ontwikkeld door bijv. Ballesteros en Jack Nicklaus, is misschien toch nieuw voor jou. En dat de Costa Blanca een eigen Association de Campos de Golf heeft, die de gezamenlijke belangenbehartiging doet voor een 15-tal golfbanen, helpt je misschien ook je keuze te maken in dit golfers paradijs, zoals de niet helemaal objectieve sites hun eigen winkels aanbevelen.

Dus als je 18 holes wilt lopen, waarin je ca. 1450 calorieën verbruikt, afhankelijk van de heuvels in het parcours en een behoorlijke hoeveelheid energie wil stoppen in je swing (dit alles volgens het Journal of Applied Psychology) klik dan op “Golf aan de Costa Blanca” en dit paradijs gaat ook voor jou helemaal open.

En als je snel alle adressen, routebeschrijvingen, reservering-mogelijkheden wilt weten open dan direct “Golf courses around the Costa Blanca in Spain”. Maar bedenk wel golfen: maak je niet echt fitter. Je blijft fit en wie fit is golft beter, dat is waar maar om fit te worden moet je nog wat meer doen. Bijvoorbeeld: running.