Running

 • Avenida del Albir
  Avenida del Albir
  Een uurtje (of twee) lekker winkelen kun je doen in en om de Avenida del Albir. Er zijn natuurlijk nog veel meer van deze mogelijkheden aan de Costa Blanca, maar eenzelfde hoge concentratie van actief Nederlands ondernemerschap, zul je niet zo gauw ergens anders aan de CB vinden.
 • Wandelend of hardlopend cirkelen om de Olta
  Wandelend of hardlopend cirkelen om de Olta
  Het (hardloop)rondje Olta kenmerkt zich door: afwisseling, zowel in verharding als in hoogte, met overal geweldig uitzicht, duur 1 uur en 10 min, moeilijkheidsgraad voor hardlopen gemiddeld, Nordic Walken pittig, maar wandelen makkelijk, afgezien van wat stijgende stukken. Vooral het feit dat je rond kunt, maakt het aantrekkelijk.
 • Lopen? Het maakt je gelukkiger!
  Lopen? Het maakt je gelukkiger!
  Na een paar jaar, waarin je op allerlei plekken aan de Costa Blanca en daarbuiten aan allerlei loopjes van vijf, tien en af en toe zelfs 21 km meedeed, ben je misschien een keer toe aan een marathon. Eén keer moet je dat toch meemaken ...
 • Huerta de Alicante
  Huerta de Alicante
  Al eerder beschreven wij het belang van het water rondom de stad Valencia en de ingenieuze irrigatiesystemen om het water te kunnen sturen en zo te gebruiken bij de landbouw. Bewoners van Alicante en Orihuela hebben door de geschiedenis heen dezelfde kundige techniek toegepast om de landerijen, de huerta's, gecontroleerd te kunnen bewateren.
 • De vuurtoren van Cap de la Nao en de 9 stranden van Javea (Xàbia)
  De vuurtoren van Cap de la Nao en de 9 stranden van Javea (Xàbia)
  We beschreven al eerder de bijzondere boulevard met haar grillige en in de winter vaak zo onstuimige kustlijn van Javea en de daaraan in de zomer als mooie paddenstoelen uit de grond komende, swingende Chiringuitos, maar over de vele kliffen, grotten en baaien die het voor de smokkelaars en piraten in het verleden zo aantrekkelijk maakten om hier te landen hadden we het nog niet.
 • Running en relaxing
  Running en relaxing
  Wij combineren graag het praktische met het aangename en liepen dus ons running rondje van ca. 10 km deze keer over de beide boulevards van Benidorm. De twee stranden worden gescheiden door de Plaza de la Señoria met plezierige terrassen en prachtige vergezichten, waar het na afloop heerlijk relaxen is.
 • Intensief wandelen
  Intensief wandelen
  Van Nordic Walking tot Bergwandelen en van Natuurwandelingen tot Power Walking er wordt wat afgewandeld langs de kust en in het prachtige achterland van de Costa Blanca. Sportief wandelen is voor iedereen en de effecten zijn groot.

Running voor jou

Gezonder en fitter worden en blijven wie wil dat nu niet? En goed leren hardlopen is daarvoor een geweldig medicijn. Maar hoe doe je dat? Zonder dat je blessures krijgt, zeker met die harde ondergrond? En op een manier die echt leuk is en voor iedereen en beginner en gevorderde geschikt?

Hardloopwedstrijden

Voor de echte gevorderden zijn er wel lekkere en stevige loopjes vooral in het zgn. winterseizoen, wat loopt van oktober tot en met april. Zie daarvoor Waar vind je hardloopwedstrijden.

Leren Harlopen

Onder verantwoorde begeleiding goed of nog beter leren hardlopen kan op twee plekken aan de Costa Blanca nl. in het prachtige Omnisport Centrum (Polideportivo) in Alfàs del Pi en het Atletiekstadion in Benissa, Palau San Pere. Hier traint de zeer ervaren trainer Dick Suèr beginners en gevorderden. In 6 wekelijkse groepsbijeenkomsten met veel gevarieerde oefenstof en in een combinatie van power walken en running loopt u gegarandeerd ca. 20 minuten onafgebroken hard. Ook personal training is mogelijk. Wanneer en meer? Kijk op de website van Run to be fit

Atletiekverenigingen

Natuurlijk kun je je ook gelijk aansluiten bij een van de atletiekverenigingen die veel dorpen of steden hebben, informeer bij het gemeentehuis, maar, let op, de echte beginner wordt hier meestal maar heel kort als beginner aangezien, waardoor het ook echt en veel te snel heel hard lopen wordt. Met blessures en een helemaal geen goed en lekker leven gevoel als resultaat.

Meer Costa Blanca voor jou over Running en Hardlopen