Voetbal

  • Valencia Club de Fútbol
    Valencia Club de Fútbol
    Valencia Club de Fútbol, behoort niet alleen tot de Spaanse maar ook tot de wereldtop. Zij speelt in het Estadio Mestalla waar ruim 52.000 mensen in kunnen. Valencia speelt thuis in wit shirt en zwarte broek en op het shirt draagt zij het het logo, de Senyera.
  • Hércules Club de Fútbol
    Hércules Club de Fútbol
    Hércules Club de Fútbol is een Spaanse voetbalclub uit Alicante. Hércules CF is opgericht in 1922 en speelt in het Estadio José Rico Pérez. De club pendelt tussen de 1e, 2e en 3e divisie en speelde sinds september 2010 weer op het hoogste niveau, maar is dit seizoen helaas direct weer gedegradeerd.

Voetbal voor jou

Voetbal is zeer populair in Spanje en bijna elke stad of dorp heeft haar eigen voetbalclub(s). Het mannenvoetbal is stevig maar fair. Het vrouwenvoetbal komt voorzichtig van de grond en is om veel dingen leuk, maar nog niet om het voetbal.

Voetbal vindt je hier ook op elk niveau en is ook hier verdeeld in een groot aantal niveauklassen. Die gaan we niet allemaal noemen en ook informatie over de diverse clubs zul je op deze site niet vinden. Bekijk daarvoor de eventuele informatie op Internet. Zet naam van de stad of dorp plus voetbal en je leest het meestal allemaal.

Maar wij maken wel graag een uitzondering voor het eventueel bijwonen van een wedstrijd in de hoogste klasse van de Spaanse voetbalcompetitie. Wat bijna altijd een geweldige belevenis is. De Costa Blanca regio heeft twee vertegenwoordigers op de hoogstes niveau’s: Valencia Club de Futbal in de “Primera Division” en Hércules F.C. uit Alicante in de “Liga Adelante”.

Hercules C.F.

Calle Foguerer Romeu Zarandieta, s/n Alicante 03005
902 760 202 965 245 783

Valencia Club de Futbol

Valencia 46010
963 601 710

Valencia speelt in het Camp de Mestalla stadion met een capaciteit van 55.000 plaatsen. http://www.valenciacf.com/en/Estadio/EstadioVirtual.html