Wandelen en klimmen

 • Parpalló-Borrell, de 6 kramen van Barx en de bijzondere Koelkast wandelroute
  Parpalló-Borrell, de 6 kramen van Barx en de bijzondere Koelkast wandelroute
  Op dinsdag is het markt in Barx, een klein boerendorp, 395 meter hoog aan de weg (CV-675), die wij namen van Gandia naar het mooie natuurpark Parpalló-Borrell. Maar er zijn rondom het nostalgische dorp nog meer mooie wandelingen te maken.
 • Avenida del Albir
  Avenida del Albir
  Een uurtje (of twee) lekker winkelen kun je doen in en om de Avenida del Albir. Er zijn natuurlijk nog veel meer van deze mogelijkheden aan de Costa Blanca, maar eenzelfde hoge concentratie van actief Nederlands ondernemerschap, zul je niet zo gauw ergens anders aan de CB vinden.
 • Wandelend of hardlopend cirkelen om de Olta
  Wandelend of hardlopend cirkelen om de Olta
  Het (hardloop)rondje Olta kenmerkt zich door: afwisseling, zowel in verharding als in hoogte, met overal geweldig uitzicht, duur 1 uur en 10 min, moeilijkheidsgraad voor hardlopen gemiddeld, Nordic Walken pittig, maar wandelen makkelijk, afgezien van wat stijgende stukken. Vooral het feit dat je rond kunt, maakt het aantrekkelijk.
 • Bernia route - pittige maar bijzonder mooie bergwandeling
  Bernia route - pittige maar bijzonder mooie bergwandeling
  De koninklijke Bernia, een berg die de Marina Alta van de Marina Baja scheidt, is een in alle opzichten indrukwekkende bergketen, die we tot nog toe, voornamelijk van afstand, altijd weer prachtig vonden met de per uur veranderende kleuren op haar flanken.
 • De Processierups
  De Processierups
  Al vele malen beschreven wij de bijzondere, cultuurrijke, in veel opzichten wonderlijke aan de Costa Blanca intensief beleefde, processies. Spanjaarden houden van hun tradities en kleden zich graag daarvoor om.
 • De grotten van Busot - schuilkelder, concertzaal en altijd 18 graden
  De grotten van Busot - schuilkelder, concertzaal en altijd 18 graden
  De Cuevas del Canelobre (Valenciaans voor kroonluchter), zoals de grotten van Busot heten, zijn 740 na Chr. ontdekt door de Moren, in een gebied, ongeveer 20km ten noordwesten van Alicante, waar zich nog steeds stevig, het zgn. karstverschijnsel voordoet, wat o.a. te zien is aan de typische landschapsvormen die daardoor ontstaan.
 • La Sierra Helada
  La Sierra Helada
  Tussen Calpe en Benidorm ligt het grootste en meest bijzondere natuurpark van de Costa Blanca. Bijzonder, omdat het zowel het land als het water van de Middellandse Zee betreft en het domein is van veel bijzondere zeedieren en een grote diversiteit aan bloeiende en bijzondere zeeplanten heeft. Een mooi park om te wandelen, fietsen, of dus zelfs te duiken.

Wandelen en Klimmen voor jou

Alle onder Running beschreven voordelen komen ook voort uit het regelmatig intensief wandelen. Het duurt wat langer, het gaat wat langzamer dan running maar binnen een paar weken voel je je een ander, gezonder, zelfverzekerder. Een gelukkiger mens dus wandelt op zijn minst 3 keer in de week intensief een uurtje.

Van Nordic Walking tot Bergwandelen en van Natuurwandelingen tot Power Walking. Er wordt wat afgewandeld langs de kust en in het prachtige achterland van de Costa Blanca. Elk hier verschijnend medium, zeker de Nederlands-, Engels- en Duitstalige weekkranten (zie websites in het overzicht) heeft elke week wel een beschrijving van een wandeltocht en ze hebben er allemaal een gebundeld boekje van gemaakt wat via de krant te bestellen is.

Er zijn ook twee (engelstalige) wandelgidsen voor de Costa Blanca uitgegeven en deze zijn verkrijgbaar (o.a.) via onderstaande links bij Bol.com:

Maar je kunt je natuurlijk ook aansluiten bij 1 van de wekelijkse wandelingen die elke nationale club op haar programma heeft staan. En als het je allemaal te snel gaat kun je ook gebruik maken van een ervaren personal trainer, die ook jou in een paar weken klaarstoomt voor een stevige, gezonde wandeling. Zie hiervoor de website Run to be fit.