Wandelen en klimmen


Wandelen en Klimmen voor jou

Alle onder Running beschreven voordelen komen ook voort uit het regelmatig intensief wandelen. Het duurt wat langer, het gaat wat langzamer dan running maar binnen een paar weken voel je je een ander, gezonder, zelfverzekerder. Een gelukkiger mens dus wandelt op zijn minst 3 keer in de week intensief een uurtje.

Van Nordic Walking tot Bergwandelen en van Natuurwandelingen tot Power Walking. Er wordt wat afgewandeld langs de kust en in het prachtige achterland van de Costa Blanca. Elk hier verschijnend medium, zeker de Nederlands-, Engels- en Duitstalige weekkranten (zie websites in het overzicht) heeft elke week wel een beschrijving van een wandeltocht en ze hebben er allemaal een gebundeld boekje van gemaakt wat via de krant te bestellen is.

Er zijn ook twee (engelstalige) wandelgidsen voor de Costa Blanca uitgegeven en deze zijn verkrijgbaar (o.a.) via onderstaande links bij Bol.com:

Maar je kunt je natuurlijk ook aansluiten bij 1 van de wekelijkse wandelingen die elke nationale club op haar programma heeft staan. En als het je allemaal te snel gaat kun je ook gebruik maken van een ervaren personal trainer, die ook jou in een paar weken klaarstoomt voor een stevige, gezonde wandeling. Zie hiervoor de website Run to be fit.