Watersporten

 • Restaurant Timon, Les Bassetes
  Restaurant Timon, Les Bassetes
  Het is zo´n ontzettend mooie locatie, dat les Bassettes, het haventje tussen Calpe en Moraira. Altijd bedrijvigheid met jachtjes, zeilen, duiken, surfen of kanoën. Logisch dat het er gezellig zitten is, dicht aan het water, zowel beneden als een etage hoger, waar restaurant Timon ligt met een geweldig uitzicht over zee en de Peñon de iFach.
 • La Sierra Helada
  La Sierra Helada
  Tussen Calpe en Benidorm ligt het grootste en meest bijzondere natuurpark van de Costa Blanca. Bijzonder, omdat het zowel het land als het water van de Middellandse Zee betreft en het domein is van veel bijzondere zeedieren en een grote diversiteit aan bloeiende en bijzondere zeeplanten heeft. Een mooi park om te wandelen, fietsen, of dus zelfs te duiken.
 • Huerta de Alicante
  Huerta de Alicante
  Al eerder beschreven wij het belang van het water rondom de stad Valencia en de ingenieuze irrigatiesystemen om het water te kunnen sturen en zo te gebruiken bij de landbouw. Bewoners van Alicante en Orihuela hebben door de geschiedenis heen dezelfde kundige techniek toegepast om de landerijen, de huerta's, gecontroleerd te kunnen bewateren.
 • Snorkelen en diepzeeduiken
  Snorkelen en diepzeeduiken
  In de buurt van de plaatsen rondom Benidorm (bijv.  Peñon de Ifach in Calpe) kun je geweldig goed duiken. Maar op alle duikplekken is eigenlijk genoeg te zien. Zowel in diep en ondiep water zodat je ook lekker ontspannen kunt snorkelen. Het water biedt over het algemeen uitstekend zicht (10-40m) en de afstand tot goede duiklocaties is meestal nog geen 5-10 min. varen.
 • Het Moorse en Middeleeuwse kwartier van Oliva en dan ... surfen
  Het Moorse en Middeleeuwse kwartier van Oliva en dan ... surfen
  Onze tocht door Oliva begint voor het touchscreen van het toeristenbureau naast de overdekte markt. De heldere info op het elektronische gevelschermpje, in de wand van het toeristenbureau, daagt ons uit om eerst een wandeling te maken door de Raval, de voormalige woonwijk van de Moren.
 • De vuurtoren van Cap de la Nao en de 9 stranden van Javea (Xàbia)
  De vuurtoren van Cap de la Nao en de 9 stranden van Javea (Xàbia)
  We beschreven al eerder de bijzondere boulevard met haar grillige en in de winter vaak zo onstuimige kustlijn van Javea en de daaraan in de zomer als mooie paddenstoelen uit de grond komende, swingende Chiringuitos, maar over de vele kliffen, grotten en baaien die het voor de smokkelaars en piraten in het verleden zo aantrekkelijk maakten om hier te landen hadden we het nog niet.
 • De eilanden van de Costa Blanca
  De eilanden van de Costa Blanca
  Voor de kust van de Costa Blanca liggen een paar kleine en wat grotere eilanden. Eén ervan (nog) bewoond. Vaak geweldige plekken om er een dagje door te brengen, zowel erop als ernaast in het super heldere, voor duiken en snorkelen zeer geschikte, water. Sommige zijn zelfs zwemmend te bereiken, of je gaat normaal per boot.

watersport voor jou

Benidorm, Alicante, Valencia en alles daartussen zijn grootse watersportplaatsen. Natuurlijk is het niet allemaal sport wat er in en op het water van de Costa Blanca bedreven wordt.

Het is ook lekker in gespecialiseerde waterevenementenparken plenzen, spetteren of duizelingwekkend glijden van enorme glijbanen maar sportief zeilen, roeien, duiken, snorkelen, kanoën, wakeboarden, waterskieen, windsurfen, kitesurfen, vissen in allerlei outfits en uitvoeringen, het kan op heel veel plaatsen aan de Costa Blanca.

Zie de detailinformatie hieronder. Waterbasketbal en onderwaterhockey zijn we hier nog niet tegengekomen maar we houden ons aanbevolen voor tips in deze richting.