Golfen van Orihuela tot Oliva

De maand september begint inmiddels onze ‘Costa Blanca maand’ te worden. Het verblijf wordt steeds iets langer, maar dat is dit jaar de schuld van een comfortabel appartement in Albir laten we maar zeggen. Met deze goede vooruitzichten wilden we onze golf-focus (nee, dit is geen nieuw model auto), ook iets naar het noorden en het zuiden verleggen en natuurlijk hoeft dat voor jou niet altijd in september te zijn.

ALICANTE GOLF was onze eerste golfcourse, een baan die we in 2011 als slecht hebben beoordeeld. Vele zaken waren naar onze mening volstrekt onvoldoende. We hebben ons toen wel voorgenomen hier nog eens terug te komen voor een hernieuwde beoordeling. Ook een aantrekkelijk greenfee aanbod speelde hierbij een rol.

Veel punten van kritiek waren niet meer aanwezig, we hebben prima gespeeld op een goed onderhouden baan met gevarieerde holes. Nadeel is dat de baan smal is door veel kort op de baan staande woningen, ook zijn er veel wegpassages. Andere banen genieten onze voorkeur. Houd de homepage van de club in de gaten voor de vaak zeer aantrekkelijke greenfee aanbiedingen.

LAS RAMBLAS DE ORIHUELA was onze uitstap naar het zuiden, het is één van de vele banen rondom Torrevieja.

Las Ramblas de Orihuela, Alicante

Doordat onze TomTom niet geheel overeenkwam met de Spaanse wegeninfrastructuur (of omgekeerd), kwamen we erg laat aan. Woest bladerend in allerlei papieren kon daarna de receptionist onze gegevens niet vinden en onze teetime kwam steeds dichterbij. Mijn bankafschrift bracht uiteindelijk de oplossing. Met de mededeling ‘your teetime is in five minutes’ overhandigde hij ons de sleutels van een buggy, die ergens in het basement stond. Niet bepaald geconcentreerd maakten we op hole 1 kennis met Mike en Dave uit Devon. We hebben met die mannen vervolgens een geweldige ronde gespeeld op één van de mooiste banen uit onze golfgeschiedenis. Goed onderhouden, geweldige natuur (naaldboomgebied), glooiend en alle elementen uit de golfsport moesten worden aangesproken. Superbaan, tot een volgende keer.

FONT DEL LLOP (iets ten oosten van Aspe) was onze volgende baan. Een hernieuwde kennismaking, die wederom positief uitviel. De baan is gevarieerd en meer glooiend dan het van afstand lijkt. Alles is prima onderhouden en het was niet druk in de baan. Door de crisis was in dit afgelegen gebied geen € meer beschikbaar voor woningbouw. Een aanrader en lekker rustig spelen.

OLIVA NOVA (regio Denia) is volgens vrienden één van de mooiste banen in de verre omgeving. De baan ligt aan de kust en de greenfee is erg prijzig, dus dat zou wel eens juist kunnen zijn.
Via een ander golfboekingskantoor (zie hierna) konden we forse korting verkrijgen, we waren benieuwd.

Het clubhuis is werkelijk schitterend en in de fraaie en uitgebreide shop vindt zonder enig probleem de aanmelding plaats. Na de nodige formaliteiten zaten we even later met een kopje koffie op het verhoogde terras te genieten van een prachtig uitzicht op de golfbaan. Ruim op tijd werden we door de caddiemaster begeleid naar hole 1 en daar bleek dat we waren ingedeeld bij bijzondere flightgenoten. Het vreemde was ook dat er maar één golfset op de buggy stond. De man in de buggy bleek 85 jaar oud te zijn en doof, hij kon bijna niet praten, mocht niet aan het stuur komen en glimlachte op de meest vreemde momenten.

Oliva Golf, Denia

We spraken af dat de andere linkshandige flightgenoot zou starten. Toen hij vier keer had afgeslagen en alle ballen rechts van hem in de vijver verdwenen, keken we even om ons heen waar de verborgen camera stond opgesteld. Gelukkig heeft hij zich later hersteld. Het onderhoud van de baan was prima, maar de baanlayout was weinig verrassend en het was volledig vlak. Ondanks dat de baan aan de kust ligt hebben we de ‘Mar Mediterráneo’ niet kunnen waarnemen.
Al met al een goede baan, maar op ‘onze’ ranglijst staat hij niet bovenaan. Na afloop hebben we nog een biertje gedronken met onze bijzondere en vriendelijke flightgenoten.

GOLFBOEKINGSKANTOREN

Sedert enkele jaren boeken wij onze banen bij BENIDORM GOLF, een prima en zeer betrouwbaar kantoor. Het aantal te boeken golfbanen is enigszins beperkt.

De afgelopen zomer hebben we ook geboekt bij CAMPBELL LAMONT GOLF. Bij dit kantoor kun je de gehele Spaanse kust boeken. Bovendien hebben zij sedert september 2013 een grote golfshop in ONDARA, direct naast het shoppingcenter. In de golfshop is ook volop gelegenheid voor swing- en putting analyse. Dus houdt u niet van shoppingcentra …

Beide kantoren bieden aantrekkelijke kortingen.

Tot een volgende review.
Bert van Gulijk & Henk Daanen

(september 2013)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *