Hércules Club de Fútbol

Hércules Club de Fútbol is een Spaanse voetbalclub uit Alicante. Hércules CF is opgericht in 1922 en speelt in het Estadio José Rico Pérez. De club pendelt tussen de 1e, 2e en 3e divisie en speelde sinds september 2010 weer op het hoogste niveau, maar is dit seizoen helaas direct weer gedegradeerd.

Thuisstadion

Het thuisstadion heeft een capaciteit van 30.000 zitplaatsen. Thuis speelt Hércules in een blauw wit shirt en witte broek (vandaar de bijnaam blanquiazules), uit in een groen, zwart gestreept shirt en zwarte broek.

El Chepa – de oprichter van Hércules C.F.

Vicente Pastor Alfosea, beter bekend als El Chepa (de bult), heeft Hércules C.F. opgericht in 1914; in 1922 werd de club officieel ingeschreven als vereniging en aangemeld bij de Federación Regional Levantina. El Chepa werd geïnspireerd door de waarden waar Hercules, de held uit de de Griekse mythologie, voor staat en heeft zo de naam voor zijn club bedacht. Op de plaza de Calvo Sotelo in Alicante staat een buste van el Chepa.

Nederlanders

Er speelden in het seizoen 2010-2011 twee Nederlanders bij Hércules, Piet Velthuizen en Royston Drenthe. Piet Velthuizen heeft maar 1 keer tussen de palen gestaan. Hij was weliswaar onder contract tot 2014, maar had een clausule in z’n contract dat hij voor een prikkie weg kon als Hercules zou degraderen. Wat ook gebeurde.
Royston was voor 1 jaar op huurbasis van Real Madrid naar Hercules gekomen. Hij heeft weinig toegevoegd aan de club, is regelmatig negatief in het nieuws geweest en was al voor de laatste wedstrijd met stille trom vertrokken.

Het clublied – Himno del Hércules CF de Alicante

Het clublied van Hércules C.F. kent 3 versies (1922, 1933 en de huidige versie uit 1974). De tekst is geschreven door Alfredo Garrido en de muziek gecomponeerd door José Torregrosa. In 1974 heeft Philips het lied, op plaat, uitgegeven met als uitvoerende artiest “Alfredo y sus amigos”.

«Alicante tiene tres cosas,
que en España son muy famosas;
son sus playas son sus palmeras,
y su equipo que es el mejor.

Todos juntos y en armonía,
le animamos día tras día;
no hay equipo que se le iguale,
es el Hércules campeón.

¡Ahi va!, cuando juegan al ataque,
todos temen su coraje.
¡Ahi va! no hay rival que le resista,
es el HÉRCULES CAMPEÓN.»

Zie voor meer informatie: De Hércules CF wiki

Hercules C.F.

Calle Foguerer Romeu Zarandieta, s/n Alicante 03005
902 760 202 965 245 783

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *