Het (Hollandse) Kaashoekje

Je bent al een tijdje hier en er is weinig wat je mist, maar af en toe een mooie sortering Hollandse kaas, echt oud, lekker belegen, prettig Gouds of Noord-Hollands en dat gecombineerd met een kwaliteit assortiment Franse kazen zou je toch wel af en toe tot je willen nemen. Dat kan.

Er zijn Hollandse supermarkten (zie Wat eten we vandaag en waar halen we dat?), Spaanse supers met Engelse en Nederlandse kluitjes en bundeltjes etenswaren en daar ligt ook weleens Goudse of Edammer kaas tussen, maar er is maar één echte gespecialiseerde Hollandse kaaswinkel, die ook nog een uitgebreid en mooi assortiment Franse en Zwitserse kazen in huis heeft.

Marianne en Gerard wonen en werken nu 5 jaar in en aan de Costa Blanca.Vitrine Het Kaashoekje, Alfaz del Pi De eerste jaren onder andere daken en vlaggen, maar sinds februari (2012) hebben zij hun eigen “Kaashoekje” in Alfaz del Pi, met zoals gezegd een prima breed assortiment en alsmaar bezig om dat zo gespecialiseerd mogelijk uit te breiden en nu ook met de mogelijkheid om daar op een eenvoudige manier een broodje -voor mij uiteraard met zeer oude kaas- tot je, en authentieke Hollandse stamppotten, mee te nemen.

Stamppot, Erwtensoep, Nasi Rames kwam ik op het mededelingenbord tegen, die door de bekwame kok Martin met liefde en gevoel voor het koksvak worden bereid en … je hebt voor nog geen tien euro totaal, zowel tussen de middag, als tijdens het avondmaal, even dat echte Hollandse gevoel terug.

Het (Hollandse) Kaashoekje

Gerard en Marianne
690 786 963

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *