Meer over het weer aan de Costa Blanca

 • Wat is de “echte” temperatuur?
  Wat is de “echte” temperatuur?
  Ik heb al meerdere keren van trouwe volgers van mijn weersvoorspelling, de opmerking gekregen dat bij hen de gemeten temperatuur een aantal graden hoger is, dan bij mij. Ik zal kort uitleggen wat de redenen daarvan kunnen zijn.
 • Overwinteren in Spanje
  Overwinteren in Spanje
  Overwinteren in Spanje, dat kunnen wij ons heel goed voorstellen en dat zien wij dan in steeds grotere mate gebeuren. Het is hier ook heel goed toeven en wij hebben er inmiddels een beetje verstand van en een objectieve kijk op. Doordat wij hier niet alleen overWinteren maar ook overLenteren, overZomeren en overHerfsten.
 • Klimaat Costa Blanca door het jaar heen
  Klimaat Costa Blanca door het jaar heen
  Het zijn cliché's: de Costa Blanca is het Florida van Europa, heeft het mooiste weer van Europa en het gezondste klimaat van het Middellandse Zee gebied. Maar de seizoenen zijn inderdaad relatief mild. Het venijn zit 'em in de staart met meestal in oktober de vaak verwoestende Gota Fria.
 • Onze dagelijkse Costa Blanca weersvoorspelling
  Onze dagelijkse Costa Blanca weersvoorspelling
  Sinds 21 maart 2011 publiceren we dagelijks tussen 08.00-09.00 uur een eigen -op de Costa Blanca toegespitst- weerbericht. Vooral in een periode, waarin extreme weersomstandigheden (kunnen) optreden, zoals bijv. in de herfst met veel regenoverlast, wind én/of zwaar onweer, wordt dit in de loop van de dag vaak geactualiseerd.
 • Het Azorenhoog
  Het Azorenhoog
  Het zal velen van jullie wel opgevallen zijn, dat wanneer het in Nederland heel mooi weer is, wij hier in Spanje wisselvallig weer hebben. Nederland heeft dit voorjaar (2011) een zeer droge en warme periode gehad en inderdaad hier aan de Costa Blanca was het relatief slecht. Dit is geen toeval en eigenlijk is dit fenomeen goed te verklaren.
 • Stapelwolken aan de Costa Blanca
  Stapelwolken aan de Costa Blanca
  Een groot aantal dagen in de periode van mei tot oktober beginnen onbewolkt, maar in de loop van de dag ontstaan 'spontaan' stapelwolken. Deze groeien zelden uit tot regenwolken en verdwijnen vaak in de avond. De meeste van deze bewolking ontstaat vanaf een kilometer (en verder) landinwaarts, maar vooral vlak aan zee blijft het veelal onbewolkt.
 • Water voorziening in Spanje
  Water voorziening in Spanje
  De water voorziening in Spanje is voor een overgroot deel afhankelijk van de in het hele land aanwezige stuwmeren. Dit water is van cruciaal belang, niet alleen voor de drinkwatervoorziening maar ook voor de landbouw en industrie.

Weer en Klimaat voor jou

Onder actief leven verstaan wij dat je gezond luieren wel wilt combineren met bijvoorbeeld een mooie wandeling, een lekker spelletje tennis of het lopen van een aantal holes op een van de mooie golfcourses in de omgeving. Maar al deze bezigheden worden natuurlijk bepaald door ‘Het Weer’.

Het weer bepaalt immers in heel veel gevallen hoe jij deze dag gaat doorbrengen. Wij leggen uit waarom wij bijvoorbeeld denken te weten waarom het vandaag mooi of wat minder wordt. Waarom wij verwachten dat het fantastisch zeilweer lijkt te worden en wanneer je moet gaan oppassen.
Lees hiervoor onze Actuele Weersvoorspelling.

Het Klimaat

Het klimaat is de gemiddelde weerstoestand over een periode van minimaal 30 jaar. De toestand van de atmosfeer op een bepaald moment is het weer. Aan de Costa Blanca zou je kunnen spreken van een micro-klimaat, vanwege opvallende (gunstige) eigenschappen. Lees hier meer over het klimaat.