Hoe liggen de golfbanen er dit jaar bij aan de Costa Blanca?

Na de goede ervaring van vorig jaar september (2011) vlogen onze golftassen ook dit jaar richting de Costa Blanca. Het boekingskantoor Benidorm Golf was weer ingeschakeld om onze banen te reserveren.

September staat in het Spaanse schema als hoogseizoen vermeld met overeenkomstige euri. Vreemd dat er op diverse banen juist dan werkzaamheden zijn. De communicatie over tijdstippen van onderhoud is niet altijd even duidelijk. Reden voor ons om alleen voor de eerste week te boeken. In Albir bij de golfshop van Miguel Torres hebben we de banen voor de tweede week geboekt. Miguel heeft een leuke pitch and putt in Albir. Wil je eens kennismaken met de golfsport, neem hier dan een kijkje.

Bonalba, was weer onze eerste baan

Met de goede ervaring van vorig jaar waren onze verwachtingen hoog gespannen. Na de afstandelijke ontvangst en een bakje gingen we van start. De fraaie lay-out van de baan werd afbreuk gedaan door de desastreuze conditie van de greens, zeker in vergelijking met een jaar terug. Wilde men steppe-greens introduceren, was het gewoon zeer warm geweest deze zomer, of waren door de crisis de greenkeepers ontslagen? Voor het bezanden van de greens waren er in ieder geval wel voldoende financiën beschikbaar. De putter hadden we echter beter thuis kunnen laten.
(Ligging: Mutxamel, ten noorden van Alicante bij El Campello)

El Plantio hadden we al eerder op ons netvlies

Dus dit jaar naar de (palmen)plantage. De baan is gelegen enkele kilometers buiten Alicante richting Elche en de hoeveelheid palmbonen was indrukwekkend. Zeer vriendelijke ontvangst, prachtige baan, mooie lay-out zoals de watervalletjes op hole 13. De greens 11 tot en met 16 waren in redelijk staat, maar skeletten van niet afgebouwde wooncomplexen ontsierden hier het zicht. De overige greens waren ook hier van steppe-kwaliteit. Dus toch de hete zomer? De dame op hole 19, die onze cerveza en tapas verzorgde, was uiterst vriendelijk.
(Ligging: tussen Alicante en het vliegveld El Altet)

Alenda

Deze hadden we vorig jaar bezocht op weg naar een andere golfbaan. Een vlakke en kale baan dachten we. Ten onrechte, het is een bijzonder fraai golfcomplex met prachtige en gevarieerde holes. Met name de afslag van hole 6 is schitterend. Tot onze verrassing waren de greens hier in bijna perfecte staat. Dus geen hete zomer, maar gewoon (gebrek aan) onderhoud!
Een klein minpuntje was het toelaten van een vierbal van het niveau midgetgolf, waardoor de volgende 4 tweeballen vrijwel continu lang moesten wachten. Fraaie baan voor een volgende gelegenheid.
(Ligging: Monforte del Cid, Alicante)

Villaitana was voor ons een bekende baan

De receptiedame was veelzijdig. Ze kon gelijktijdig telefoneren, overleggen met de marshal, ons inboeken en een greenfee-kaart uitdraaien en overhandigen zonder je aan te kijken, petje af. Zoals gebruikelijk worden de flights op deze baan als vierbal geformeerd. Het was prettig spelen met onze flightgenoten Anita en Shaun uit Yorkshire. De baan, inclusief de greens, lag er perfect onderhouden bij en door de vierballen konden we goed doorlopen. Na afloop nog even bijgepraat met onze Engelse vrienden onder het genot van een cerveza en super chips. Niets aan te merken op Villaitana, alhoewel … parkeergeld betalen voor een parking bij een golfbaan hadden we nog niet meegemaakt. Misschien een idee voor Bonalba en El Plantio.
(Ligging: Benidorm)

Refund

Teruggekeerd van 30 gr naar 15 gr hebben we onze ervaring bij Bonalba en El Plantio nog even gemaild naar Benidorm Golf. Na enkele dagen kregen we een refund voor de belabberde greens op beide banen. Bijzonder klantvriendelijk.

Gastschrijvers: Bert van Gulijk & Henk Daanen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *