Indisch Restaurant Bajul – Moraira

Bijzonder is het. Een Nederlandse jongen, Frans Joseph Verberne, kind van een Indonesische moeder en een Nederlandse vader, wordt geboren in Brabant, leert geweldig koken van zijn Indonesische Oma en begint in 2007 een heel goed lopend restaurant in de schaduw van de boulevard aan de wandelpromenade van Moraira.

En oma kookte niet alleen goed maar moet ook een fantastische lerares geweest zijn, want haar kleinzoon kookt de Indonesische sterren van de hemel in Moraira. En de hele familie kijkt vanaf een wandgrote foto mee of (klein)zoonlief zijn klanten wel genoeg verwend. En dat doet hij samen met zijn Nederlandse vrouw Sandra, die de verantwoordelijke is voor de soepele en plezierige routing in het restaurant en het ruime terras.

Familie Bajul
De hele familie kijkt vanaf een wandgrote foto mee

Wat een geweldig eten en wat is die traditionele Indonesische keuken toch ontzettend lekker. Ook en misschien zelfs juist, op een warme zomeravond, al moet het in de koude maanden hier ook een groot culinair feest zijn.

Het restaurant is eigentijds ingericht met Oosterse accenten met op allerlei plaatsen, foto’s van tevreden kijkende Indonesische familieleden aan de wanden. De smaken zijn top, de ingrediënten zijn authentiek en vers, de presentatie is plezierig verrassend, de bediening prettig en professioneel, kortom je kunt je voorstellen dat zelfs de Spanjaarden, na een voorzichtig begin, hier graag terugkomen.

Prijs/kwaliteit: redelijk, maar in het hogere segment.

Beoordeling

Eten

+++++

Wijn

++++

Bediening

++++

Ambiance

+++

Parkeren

+++

Bajul

Restaurante Indonesia Avda de La Paz 27 (Edif. Cap d’Or, local 1-2) Moraira Alicante
965 743 381

Website: Bajul

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *