Intensief wandelen

Alle onder Running beschreven voordelen komen ook voort uit het regelmatig intensief wandelen. Het duurt wat langer, het gaat wat langzamer dan running maar binnen een paar weken voel je je een ander, gezonder, zelfverzekerder, gelukkiger mens dus wandel op zijn minst 3 keer in de week intensief een uurtje.

Van Nordic Walking tot Bergwandelen en van Natuurwandelingen tot Power Walking er wordt wat afgewandeld langs de kust en in het prachtige achterland van de Costa Blanca. Elk hier verschijnend medium, zeker de Nederlandstalige-, Engels- en Duitse weekkranten (zie websites in het overzicht) heeft elke week wel een beschrijving van een wandeltocht en ze hebben er allemaal een gebundeld boekje van gemaakt wat via de krant te bestellen is. Maar je kunt je natuurlijk ook aansluiten bij 1 van de wekelijkse wandelingen, die elke nationale club op haar programma heeft staan. Zie daarvoor de diverse nationale clubsites in ons overzicht.

Power Walking
Sportief wandelen ook bekend als power walking is de omschrijving voor stevig wandelen, met een snelheid van 6-9 km per uur zet een groot deel van jouw spieren aan het werk en zorgt voor veel gezond energieverbruik. Gewrichten, pezen en banden worden minder belast dan bij running of snelwandelen. Terwijl de positieve  effecten groot zijn: verbetering van hart- en bloedvaten, verbranding van meer calorieen waardoor het gewicht op peil komt en blijft, versterking van de botstructuur en vermindering van stress. Sportief wandelen is voor iedereen, laagdrempelig, leuk, een snelle conditieopbouwer en wordt aangeboden in een gevarieerd oefenprograma lekker langs de boulevard. Kortom: Door powerwalking zit je (na enige tijd) lekker in je vel.

En als het je allemaal te snel gaat kun je ook gebruik maken van een ervaren personal trainer, die ook jou in een paar weken klaarstoomt voor een stevige, gezonde wandeling. Zie www.runtobefit.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *