Jardin de Iris, een lust met labyrint

“Very sadly the Iris Garden and nursery has now permanently closed. We will NOT open in 2017. Now we celebrate retirement. a different time in our lives and ask that you respect our wish not to have any visitors.

The iris collection has been donated to the botanical garden at Torettes near Alcoy, part of Alicante University. An interesting garden well worth a visit.

Love and best wishes to all our supporters, Christine and Nick”

Een echt voorjaarsuitje! Een tuin met uitbundige kleuren van meer dan 10.000 bloeiende irissen, maar ook rozen en bijv. de blauwe Ceanothus. Een feest voor alle zintuigen, met wufte parfums en een panoramisch uitzicht in het achterland bij Benissa.

Vanaf ongeveer het midden van april zijn de Iris Tuinen van Marnes van Christine Lomer en Nick Brown, op hun best en begint het spannende bloeiseizoen. In het Marnes Labyrint, vernuftig gedaan met het heen- en terugpad parallel aan elkaar, gelegd in een cirkel met het centrum als ‘wissel’, wat geflankeerd wordt door heel veel verschillende soorten irissen met de meest mooie gekleurde en gekrulde bloemen. We doen allemaal een rondje tuin en vergapen ons aan de kleuren. Zou je de kleuren wel mee willen nemen? Dat kan, want een aantal irissen zijn beschikbaar in potten.

Het is heerlijk slenteren door de tuin. Mooie schaduwrijke plekjes met klimrozen nodigen uit om even wat te zitten en te ontspannen en te genieten van het uitzicht, waar je tegen de flanken van de Bernia de wilde bloemen ook ziet bloeien.

Deze speciale tuin is alleen open in het bloeiseizoen en wel van 24 maart tot 31 mei van 9.00-19.00 uur. Meer weten, neem een bezoekje aan de website.

4 reacties op “Jardin de Iris, een lust met labyrint”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *