Jardin de los Sentidos

Wat heeft Spanje en speciaal de Costa Blanca toch een hoop verschillende en zeer bijzondere verrassingen. Neem nu de prachtige, zeer gevarieerde tropische tuin Jardin de los Sentidos waar ik, over de N332 vanaf Calpe richting Altea rijdend, al honderden keren zomaar voorbij reed zonder te weten wat daar voor bijzonders, rechts van mij, groeide en bloeide.

André Spiekerman en zijn vrouw Elisa Maya Motta hebben daar hun droom waargemaakt. In Klein Indonesië waan je je, als je de eerste stapjes naar binnen zet.

Jardin de los sentidos, Altea
Jardin de los sentidos in Altea is aanbevolen met stip.

Stapjes ja. Want er zijn veel kleine hoogteverschillen, bamboebruggetjes die watertjes overspannen waarin kikkers en bijzondere vogeltjes hun (in ons geval zaterdagse) wasbeurt fluitend en kwakend houden. Een echte tropische tuin dus waar, op een voor de Spaanse Costa Blanca bijzondere manier, je zintuigen worden geprikkeld en gemasseerd.

Kom en voel, beleef en ruik, zie en proef en ervaar ook artistieke aard en Oosterse inslag van Andre en Elisa. Overal mooie en meditatieve plekjes om een potje zelfgekozen thee te drinken, of na te denken over het gejacht buiten de poort, of je nieuwe of gewezen liefdes.

Terwijl je in het thee- ontvangsthuis een bed & breakfast overnachting kunt regelen en in een Oosters “pannekoekenhuisje” kunt eten van één van de diverse eigen gebakken taarten en/of kiezen voor de versgezette- zelf gekozen kruidenthee of biologisch geheel verantwoorde koffie.

Aanbevolen met stip!

Beoordeling

Ambiance

++++

Parkeren

+++

Jardin de Los Sentidos

Exotische tuin
965 842 686 600 615 256

2 reacties op “Jardin de los Sentidos”

  1. Met dank aan Marilène Meesters voor de tip. Het is een prachtige tuin en precies zoals ze zelf zegt: “een tuin waar al je zintuigen worden geprikkeld op een fantastische wijze”. Het Costa Blanca voor jou team.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *