Resident in Spanje

  • Wat als Spanje je woonplaats wordt?
    Wat als Spanje je woonplaats wordt?
    Een resident is volgens de Dikke Van Dale: o.a. gevolmachtigde van de regering in het buitenland. En achter residentie komen we o.a. -woonplaats van een vorst- tegen. Nu voelen we ons hier aan de Costa Blanca heel goed thuis, maar om dat nu te vergelijken met Paleis Soestdijk of het Kasteel Belvédère in Laken, is wat overdreven.

Resident in Spanje

Over Rechten en Plichten, Belastingen en Pensioen, de juridische en fiscale aspecten bij de aankoop van huis en grond en het goed regelen van Erfenissen en Testamenten.

Er zijn nogal wat drempels die genomen moeten worden voordat je precies weet of je nu werkelijk rustig kunt gaan slapen met de wetenschap dat je als Belg of Nederlander hebt voldaan aan alle voorwaarden, die nodig zijn om als volwaardig resident te kunnen voldoen aan al je (nieuwe) verplichtingen en/of te kunnen profiteren van de (nieuwe) spelregels, die gelden aan het wonen (en/of wat langer verblijven) aan de Costa Blanca.

Wij hebben geprobeerd een aantal zekerheden onder elkaar te krijgen, maar de al vaker door ons geprezen Spaanse flexibiliteit zorgt er ook voor dat deze zekerheden per gemeente of provincie (Alicante/Valencia) niet voor 100% kunnen worden gegarandeerd. Neem dus na kennisname van (een aantal) van onderstaande drempels contact op met een plaatselijk goed op de hoogte zijnde deskundige, voordat je actie onderneemt en je komt weer een stapje dichterbij Goed & Lekker leven aan de Costa Blanca.