Wat doen we met de kids aan de Costa Blanca?

Veel! Natuurlijk kom je in 1e instantie voor het heilzame klimaat en daarin speelt het zonnetje de hoofdrol. Toch? Maar, hier past een waarschuwend woord, smeer jezelf en vooral de kids, zeker in de eerste week, stevig in en blijf dat doen, want vooral in de zomermaanden is de zon rondom het middaguur een killer. Een beetje overdreven? Niks daarvan, vooral de eerste dagen meerdere malen per dag de juiste zonnecrème in een stevige laag er op.

Goed, we gaan er dus even van uit dat veel van wat hier gebeurt, zich in en met het zonnetje zal afspelen. En daar hebben we al veel suggesties voor gedaan. Niet alleen voor kinderen, maar ook zeer geschikt voor jong en oud.

(Water)activiteiten

Zie de (water)activiteiten onder Gezond Bewegen, waar we bijvoorbeeld het (leren) wakeboarden, duiklessen, kanovaren, vissen op of aan de Middellandse Zee en veel meer, maar ook het (berg)wandelen naar bijzondere plekjes en over bijzondere wegen, het (huren van) fietsen en enkele fietsroutes, beschreven en ook nog aangaven hoe je daar kan komen.

En natuurlijk vind je in onze dorps- of stadsbeschrijvingen ook onze beschrijving van de meest kindvriendelijke stranden en wat daar evt. te doen of te huur is. Zo kwamen wij bijv. op het strand van Calpe elke zomerochtend een geweldig grote ploeg actieve bewegers tegen, waaronder veel kinderen, die daar onder leiding van een enthousiaste en vrolijke instructeur elke ochtend om ca. 10.00 uur, op swingende muziek, hun stevige en vooral vrolijke warming up deden. Afkoelen kon in zee op een zeer gevarieerd uitgevoerde luchtkussen.

Aqualandia bij Benidorm

Aqualandia Benidorm

Een enorm en succesvol en veilig waterpark met 17 grote tot enorm grote en ingewikkeld lijkende glijbanen plus 10 kleinere glijbanen voor de allerkleinsten, en 12 (ja echt) verschillende zwembaden. Totale grootte en elk jaar nog groeiend ruim 20.000 m2. En eindelijk kom je hier als Pa en Ma ook aan het uitlezen van je boek toe met het rustige gevoel dat je kind in de gaten wordt gehouden door de grote hoeveelheid deskundige, plezierig strenge badmeesters. Zusterpark van MundoMar (1 kaartje, entree voor 2, zie onder) en geopend van mei tot oktober.

Musea

Natuurlijk is het ook niet slecht om een dag de zon te mijden en op stap te gaan naar een van de vele archeologische musea (zoek op deze site met de term archeologisch), waar jij en jouw gezelschap aanschouwelijk de rijke en spannende geschiedenis van de Costa Blanca kan beleven en, avontuur en lekker wandelen, kan worden gecombineerd.

Of samen naar het Turronmuseum, het Fallasmuseum, het Chocola museum, of het risico nemen van een ontmoeting met een dinosaurus op de boulevard van Valencia, of een bezoek aan de grotten van Busot, die je allemaal en nog veel meer kunt vinden onder Cultuur en Evenementen en dan met name onder Musea.

Vond je trouwens al het adres voor de beste hamburgers of de lekkerste friet aan de Costa Blanca? Je vindt het onder Lekker Eten en in de regio Van Moraira tot Calpe.

Maar er is meer!

(Thema)parken

Hieronder een flinke greep, waarbij het niet kwaad kan te vermelden dat vooraf even bellen of de website bezoeken, kan helpen bij het vinden van de juiste openingstijden of toegangsprijzen. Deze verschillen flink per seizoen. En je kunt dan gelijk online je tickets aanschaffen, wat veel wachttijd kan besparen.

  • Allereerst de veel genoemde en geroemde themaparken met onderaan deze pagina de contactinformatie en locaties op de kaart.

Terra Mitica Benidorm

Terramitica, Benidorm

Normaal geopend van begin maart tot begin oktober. Een prachtig park opgedeeld in 5 verschillende thema zones, aansluitend op de Mediterrane omgeving. Griekenland, Rome, Egypte, Iberia en de eilanden. In al deze zones zijn live voorstellingen, die bij het thema horen maar ook duizelingwekkende Rollercoasters (waar ik inderdaad, tot groot plezier van mijn kinderen geheel door elkaar geschud groen uitziend uitkwam), adembenemende vrije val machines, maar ook genoeglijk vaartochtjes in veilige bootjes over kabbelend water, waar oma en de kleintjes ook groot plezier aan kunnen beleven. Meer dan 30 verschillende, indrukwekkende attracties in een prachtig aangelegd groot park.

Terra Natura Benidorm

Terra Natura, Benidorm

Een grotere en zo natuurlijk mogelijke leefomgeving voor alle dieren. Waardoor de kwaliteit van leven en een zo goed mogelijke fysieke en emotionele conditie van alle dieren wordt gegarandeerd. Dat is de missie van een nieuwe generatie zgn. duurzame dierentuinen en Terra Natura loopt daarin voorop.
In het prachtig en ruim aangelegde park draven, vliegen, dartelen en zwemmen hier meer dan 1500 dieren (van tarantula’s en schorpioenen tot en met olifanten, tijgers en leeuwen) in een landschap, wat zo dicht mogelijk bij het voor hen oorspronkelijke is ontworpen.
Ruim 200 soorten dieren leven hier tussen en in meer dan 1200 bomen en planten. Terra Natura is het hele jaar open, maar alleen in de zomer begint om 21.00 uur:

The Night Safari Adventure
Een gecombineerde diner-dieren live-show, die wordt afgesloten met een spannende en romantische rondrit door het park. Wel graag reserveren voor de Night Safari.

  • Meer Safari´s en/of Dierentuinen?

Mundomar Benidorm

Mundomar, Benidorm

Zeedierenpark. En zusterpark van Aqualandia met 1 dubbele-entree, die zich na de loketten scheidt. Je kunt in één handeling een duo-ticket kopen voor beide parken en je bent van s´morgens vroeg 10.00 tot s avonds (niet zo laat) 20.00 uur onder de palmen.

Mundomar is een dierentuin met vooral veel zeedieren en bijzondere) vogels plus allerlei zoogdieren. Opzet als een tropisch paradijs met een speciale vegetatie, bijzondere rotspartijen, verrassende grotten en klaterende watervallen. In deze bijzondere omgeving zijn er de hele dag veel live-optredens van en met papegaaien, zeeleeuwen en een geweldige, letterlijk en figuurlijk, spetterende show van mooie waternymphen (schoonzwemmen op niveau) en ….. dolfijnen, die terecht voor veel…. ooooooh’s en aaaah’s zorgen. Mundomar is het hele jaar open.

  • Leeuwen, tijgers en een buffel binnen handbereik?

Safaripark Rio Safari

Rio Safari, Elche

Tussen Elche en Santa Pola (CV865). Het hele jaar is dit ruim opgezette park open om de olifanten, tijgers, giraffen, apen, krokodillen en zo verder, incl. een grote diverse vogelkolonie te bewonderen. Zomers geeft het toegangsbewijs je ook vrij toegang tot het nabij gelegen zwembad.

BioParc in Valencia

BioParc, Valencia

Ook hier is duidelijk voor duurzaamheid gekozen. “Zoo Inmersión” heet het hier. Dat wil zeggen dat je de afbakeningen, die er natuurlijk tussen de verschillende ruimtes moeten zijn, niet ziet en dat de dieren veel ruimte hebben om te kunnen leven op een voor hen zo natuurlijk mogelijk manier.
De prachtige tuin is opgedeeld in 3 ecosystemen nl: Equatoriaal Afrika, de Savanne en Madagaskar en natuurlijk woont elke olifant, neushoorn, gorilla of flamingo in zijn of haar eigen omgeving.

Het BioParc kun je vinden in het Parque de Cabecera, wat weer onderdeel is van de futuristische bebouwing aan het eind van de Turia rivierbedding (die nu geheel park is) en waarin de kids ook nog in het nabijgelegen Parque Gulliver, de enorm grote klim- en glijpop Gulliver van de architect Rafael Rivera, de artist Manolo Martin en de designer Sento kunnen beklimmen. Een creatief hoogstandje met glijbanen, grotten en trappen voor avontuurlijke en sportieve kids.
Contactgegevens Bioparc.

Aitana Safari Park

Aitana Safari Park, Alicante (La Sella)

Je bent jong en je wilt wat wilds op 1600 meter bijvoorbeeld.

Een minder bekend, maar heel bijzonder dierenpark, hoog (1600 meter) op de hoogste berg van de Costa Blanca, de Aitana. Dichtbij het klimmersdorp La Sella ligt dit wel heel speciale park, waarin de olifant en de leeuw, de tijger en de struisvogel en veel daarom heen in een natuurlijke harmonie met elkaar en in het wild leven en dat wil dus bijvoorbeeld zeggen, dat je alleen de auto mag verlaten als de dieren op grote(re) afstand zijn, maar ik zou dat maar niet doen met de sluwe slang en nieuwsgierige buffel in de buurt. 1500 hectare is het park, en de hele dierenfamilie leeft daar gezellig onder en door elkaar.

De jonge dieren vind je op een plek, die wij een kinderboerderij zouden noemen en die ook daar vrij en redelijk ongevaarlijk door de allerkleinsten kan worden bezocht.

Tijdens onze rit door de tuin waren er meer dieren dan bezoekers actief en die laatste troffen we dan ook nog in het leuke en prijsredelijke restaurant, waar we in afwachting van het voederen der dieren (wat om 15.00 uur plaatsvindt) ons aangenaam en functioneel verpoosden.

De tuin is het hele jaar open vanaf 11.00 uur en zoals gezegd de dieren ontvangen hun maal om siesta-tijd 15.00 uur, waarna zij deze in alle rust tot zich kunnen nemen. Wij kunnen ze dan alleen maar op grote afstand bekijken.

Wandelen, verstoppertje of een popconcert

Maar natuurlijk zijn er ook wandelingen, die voor de hele familie een groot feest kunnen zijn: de wandeling door oud Alicante bijvoorbeeld (zie Een boeiende wandeling door Alicante), of Wandelen in de schaduw van de nisperos en de slapende leeuw of op weg naar de vuurtoren van Albir.

En we eindigen deze eerste serie met een bezoek aan de Palmentuinen van Palmenstad Elche.

Valencia heeft de al eerder genoemde Jardin del Turia, Benidorm heeft Parque de l`Aiguera met 2 openluchtpodia en Torrevieja, Jardín de las Naciones.

Contactgegevens van de parken

Aitana Safari Park

965 529 273

Neem de AP7 of 332 tot Villajoyosa ga daar richting La Sella (afslag 66) passeer Orveta en La Sella en na 15 km, dichtbij Penaquila vind je dit Aitana Safari Park.


Aqua Natura

Zwemparadijs Partida Foia del Verdader, 1 Benidorm Alicante 03502
902 522 333 902 522 444

Aqualandia

Waterpark, waterglijbanen
965 860 100

BioParc Valencia

Dierenpark
902 250 340

Facebook: BioParc Valencia
Bezoekersinfo: BioParc Valencia
TripAdvisor referentie: BioParc Valencia


MundoMar

Zeedieren- en vogelpark Sierra Helada s/n Rincon de Loix Benidorm Alicante 03503
965 869 101

Facebook: MundoMar


Rio Safari

Safaripark
966 638 288

Terra Mitica

Thema-, attractiepark (achtbanen, rollercoasters) Ctra. Benidorm a Finestrat, Partida del Moralet s/n Benidorm Alicante 03502
965 004 702

Facebook: Terra Mitica


Terra Natura

Zoo Benidorm Partida Foia del Verdader, 1 Benidorm Alicante 03502
966 072 770

Locaties van zwemparadijzen, thema- en dierenparken

[mappress mapid=”46″]

3 reacties op “Wat doen we met de kids aan de Costa Blanca?”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *