La Nucia

La Nucia is een van de gemeenten aan de Costa Blanca die optimaal gebruik hebben gemaakt van het door Europa aan Spanje geschonken gemeenschapsgeld. En dat is te zien.

Ligging

De infrastructuur, wegen, rotondes, cultuur-en sportfaciliteiten van dit dorp, 10 km van Benidorm het binnenland in, het ligt er allemaal prima bij en daar heeft ook de geweldige populariteit bij de Noord-Europese, tijdelijke of minder tijdelijke bewoners zeker aan bijgedragen.

Inwoners

Meer dan 50% van de huidige 16.000 inwoners is buitenlands en met name valt hierbij het grote aantal Nederlanders en Scandinaviërs op. Erg in trek ook bij fietsers (mountainbikers), klimmers en wandelaars die je (vooral de klimmers en fietsers) kunt tegenkomen op de flanken van de Puig Campana of in de zgn. Ogen van de Ponoch, de vallei in het midden van het Ponochgebergte.

Cultuur & Sport

De Nederlanders zijn daarnaast nadrukkelijk cultuuractief in La Casa de la Cultura. Daar worden met groot enthousiasme gespeelde en druk bezochte toneel-, musical-, en zangvoorstellingen gehouden. En in het zeer goed geoutilleerde grote en moderne sportcentrum Camilo Caso Sports Centre vind je tennis- en squashbanen, basketbal- en tennisvelden, een voetbalveld en zwembad met Olympische afmetingen en als je daar niet terecht kunt ga je naar het Omnisport Centrum al even groot, modern en goede geoutilleerd met de nieuwe basketbal- en turnhal en de blauwe atletiekbaan van het in fysieke afstand, bijna tweelingdorp Alfaz del Pi (zie Running en Run to Be Fit).

In de winter- en vroege zomermaanden kom je op de hellingen de grote wielerploegen tegen in voorbereiding op de voorjaarsklassiekers. Je kunt ook de top-voetballers tegenkomen van Spartak Moscou of Shantar Domestic, die waren er tenminste eind januari, of de dames van het Spaanse of Nederlandse damesvoetbalteam, plus een aantal internationale topatleten ontmoeten, die wij in Alfaz druk bezig zagen.

Eén reactie op “La Nucia”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *