La Robla – Sidra Asturiana

Voor diegene die het alcoholpercentage-gewijs wat rustiger aan willen doen, maar toch niet uit de feestelijke toon willen vallen is er bijv. de Sidra La Robla uit Asturië, een appelcider met maar een alcohol% van 5.5, die wij ook bij Jan Wolkers op recepties te drinken kregen en de grote meester en zijn ega heel wat jaren alsmaar fris, inspirerend en helder hielden met toch een feestelijk en heerlijk glas in de hand. Ook verkrijgbaar bij Lidl voor 0.79 cent. Ja je leest het goed 79 cent.

Een Sidra (Cider), gemaakt volgens de Método Tradicional (Champenoise), is te vergelijken met mousserende wijn en vonden wij daarom niet misstaan in het rijtje Cava’s, Champagnes of sprankelende witte wijn.

In Asturië, het cider gebied bij uitstek, kunnen ze zich sinds 2002 ook bogen op een erkend label, la Denominación de Origen Protegida (D.O.P.) als alleen inheemse appelrassen gebruikt worden, zoals de Raxa, of Xuanina, enz. Zie ook de website Sidra de Asturias voor een informatief overzicht met appelsoorten.

De hier besproken cider prijkt niet met een D.O.P. op haar label, maar is het daarom zeker niet minder waard om gedronken te worden.

Beoordeling

Wijn

++++

La Robla (Sidra Astruriana)

Appelwijn – Sidra
€ 0,79 (70cl) Lidl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *