Restaurants in de regio Altea tot en met Benidorm

 • Ristorante Italiano Mastroianni
  Ristorante Italiano Mastroianni
  Italiaans restaurant Mastroianni in Albir is een van de leuke eethuizen waar plezierig en goed gegeten kan worden met een aantrekkelijke prijs/waarde verhouding.
 • Restaurant Casa Gallega én Bar Carlos
  Restaurant Casa Gallega én Bar Carlos
  Al jaren een vertrouwd adres als het om verse vis- en malse vleesgerechten gaat. Casa Gallega én Bar Carlos. Twee namen, twee ingangen voor een adres waar uitsluitend kwaliteit geleverd wordt. Wij drinken ons aperitief in Bar Carlos en lopen dan door het grote restaurant naar de boulevard waar een flink deel door het terras gedeelte is afgezet.
 • Pizzeria El Castell
  Pizzeria El Castell
  El Castell is een pizzeria in twee opzichten op niveau. Het ligt bovenin het oude dorp van Altea en de pizza's zijn van uitstekende kwaliteit, maar heeft ook tapas y copas tegen prima prijzen. En dat is bijzonder voor dat gedeelte van Altea, want de buren rekenen er flink op los.
 • Restaurant dEls Artistes
  Restaurant dEls Artistes
  Roland Broggi is een topmerk. Als kok. En samen met zijn ega Helen wordt er dan ook op een hoog niveau gekookt en geacteerd. De plaats waar dit restaurant zich bevindt, is uniek. Tegenover de monumentale kerk in het hart van het pitoreske Altea, en in een smaakvol ingerichte eetzaal en op een lekker buitenterras wordt goed en lekker gegeten.
 • Restaurant Hotel La Morena, Finestrat
  Restaurant Hotel La Morena, Finestrat
  Hotel-Restaurant La Morena is in de eerste plaats een prima restaurant met een architectonisch fraaie, kleine hotelaanbouw. Pure romantiek aan tafel op het terras voor hen die van fraai strak en stijlvol houden. Niet goedkoop. Parkeren: geen probleem.
 • Restaurant Raco de Toni
  Restaurant Raco de Toni
  De klassieke en culinaire verrassende echt Spaanse gerechten met een internationale flavour komen uit de keuken van dit intieme Spaanse familierestaurant. Als je  zeer smakelijk en  in een prettig ritme wilt genieten van het voedsel, de wijn en elkaar moet je bij Racó de Toni zijn. 
 • Bellini´s Restaurant Pizzeria
  Bellini´s Restaurant Pizzeria
  We komen steeds meer restaurants tegen die goed en lekker eten combineren met andere smaakvolle life-style elementen. Neem nu Pizzeria Bellini´s in Altea la Vella. Zich in alle opzichten fraai in de kijker spelend in het voormalige kantoor van de CAM bank.

Graag zien we je reactie tegemoet over jouw ervaring met deze of wellicht andere restaurants. Heb je een goed restaurant bezocht, dat niet op de site staat, willen we dat graag weten, zodat we die wellicht kunnen toevoegen.

Waar kan je lekker eten in de regio Altea tot en met Benidorm?

Casa Gallega en Bar Carlos - Altea

Restaurant Casa Gallega én Bar Carlos

Al jaren een vertrouwd adres als het om verse vis- en malse vleesgerechten gaat. Casa Gallega én Bar Carlos. Twee namen, twee ingangen voor een adres waar uitsluitend kwaliteit geleverd wordt. Wij drinken ons aperitief in Bar Carlos en lopen dan door het grote restaurant naar de boulevard waar een flink deel door het terras gedeelte is afgezet.

Paulino, Albir

Restaurant Pizzeria Paulino

De toevoeging pizzeria is enigszins verwarrend omdat je de indruk krijgt dat de Italiaanse invloeden de kaart zouden kunnen overheersen, wat zeker niet zo is. Natuurlijk, je kunt er een lekkere pizza eten en ook een goede pasta maar wij kiezen toch in de meeste gevallen voor de sterke streekgerechten in dit prijsbewuste restaurant aan de doorgaande weg naar het strand van Albir.

La Terraza Altea Restaurant

Restaurant La Terraza

La Terraza is een prima eetcafé met malse kogelbiefstukken, goede salades en in boter gebakken schnitzels. Een gezellige ontbijt- en koffieplek met lekkere appeltaart en een gezond en smaakvol ontbijt en een leuke stek voor een aperitief met een lichte snack en op alle momenten krijg je daar een geweldig uitzicht over de baai en boulevard van Altea gratis bij.

Restaurant El Cranc - L'Olla

Een super trendy hoekje: Platja L`Olla

Je rijdt op je akkertje op de N332 tussen Calpe en Altea en hebt geen idee wat er zich links en rechts aan mooie en interessante en spannende zaken voordoen. Prachtige en bijzondere tuinen, muzikale, bijzondere, culturele en poëtische ontmoetingen, zeer goede en prima betaalbare restaurants, maar een ander geheimpje hielden wij een tijdje voor ons zelf.

tapas Benidorm

Weerstond je de verleidingen in de Tapasstraat van Benidorm?

De Spanjaarden noemen het de Calle de los Vinos, de Engelsen hebben het over de Tapas Alley maar voor ons is het de Tapasstraat in Benidorm, en misschien zelfs wel van de hele Costa Blanca en die begint voor mij de Plaza de la Constitución, in de schaduw van het toeristenbureau aan het einde van de Levante Boulevard.

Kaskade 1 La Nucia

Restaurant Kaskade 1

Een heel plezierig familierestaurant. Goed van sfeer, klassiek van inrichting en in de keuze van de gerechten op de kaart, maar goed en smaakvol uitgevoerd en zeer plezierig op de met linnen bedekte tafels gebracht. Gastvrij (ook al zo´n klassiek maar plezierig woord) en dat zijn de twee Spaanse broers die hier de leiding hebben en hun hand niet omdraaien voor het fileren van de vis aan tafel.

Valor Torrevieja

Chocolatería Valor

Genietend vruchtbaarder worden en chocola als medicijn tegen de vermoeidheid? Echte grote en overtuigde onderzoeksresultaten hiervan zijn er nog niet. Maar al eerder schreven wij over de evt. stimulerende functies van de chocola uit Costa Blanca chocoladefabriek Valor. Wij gingen op bezoek bij één van de 45 Chocolaterías.

Jardin de los sentidos, Altea

Jardin de los Sentidos

Wat heeft Spanje en speciaal de Costa Blanca toch een hoop verschillende en zeer bijzondere verrassingen. Neem nu de prachtige, zeer gevarieerde tropische tuin Jardin de los Sentidos waar ik, over de N332 vanaf Calpe richting Altea rijdend, al honderden keren zomaar voorbij reed zonder te weten wat daar voor bijzonders, rechts van mij, groeide en bloeide.