Restaurants in de regio Altea tot en met Benidorm

 • Restaurant El Nakout
  Restaurant El Nakout
  De keuken van El Nakout is een combinatie van Berberse, Arabische maar ook van Andalusische tradities. Een aanrader voor diegene die op niveau wat anders wil maar toch niet te ver van het (Spaanse) huis wil gaan.
 • Gastronomisch Benidorm 2012
  Gastronomisch Benidorm 2012
  Een aantal prima restaurants, die zich ook in 2012 weer samen presenteren onder de naam Cuina Benidorm Gastrónomico 2012 en ook dit jaar weer laten zij de brede en de hoge kwaliteit van de Spaanse keuken zien in verschillende seizoensthema´s. De smakelijke kant van Benidorm.
 • Restaurant La Galera
  Restaurant La Galera
  Het restaurant van moeder en zoon Wendthand is bij hen, die van 1 april tot ca. 15 oktober aan de Spaanse Costa Blanca verblijven, al heel lang populair. Er wordt goed gekookt zonder tierlantijnen en er worden verse ingrediënten gebruikt.
 • Restaurant Los Zapatos
  Restaurant Los Zapatos
  Restaurante Los Zapatos, een beetje een verborgen pareltje. Je moet het gelezen hebben, zoals op dit moment, of toevallig tegen aangelopen zijn, zoals wij, maar Los Zapatos is een culinair pareltje, wat door degene die van Goed & Lekker leven houden, bezocht moet worden, vinden wij.
 • Chinees restaurant Nuevo Siglo
  Chinees restaurant Nuevo Siglo
  Er zijn veel Chinese restaurants aan de Costa Blanca, maar er is maar 1 Nuevo Siglo. Ze hebben er een reuze succes van gemaakt met de formule: lage prijzen, een breed assortiment goed gemaakte spijzen en een hoge omzetsnelheid. En altijd met een likeurtje en voor de dames een cadeautje toe.
 • Restaurant dLux
  Restaurant dLux
  Trendy Bar Restaurant naast het museum Fundacion Frax aan de boulevard van Albir. Opvallend modern, zeer open en met een bijzonder, opvallend, meubilair. Voor mensen, die van een goed glas wijn houden, op niveau willen eten uit de keuken van een heel goede Belgische kok en dat ook ook best wel willen laten zien.
 • Restaurant El Riu, Guadalest
  Restaurant El Riu, Guadalest
  El Rui, pal naast een klein maar fijn historisch Auto en Motor Museum, is een begrip als het gaat om gegrilde Carnes- en de Cornejo a la Brasa y al Ajillo. Maar natuurlijk zijn de gegrilde garnalen en tarbot letterlijk en figuurlijk ook niet van gisteren.

Graag zien we je reactie tegemoet over jouw ervaring met deze of wellicht andere restaurants. Heb je een goed restaurant bezocht, dat niet op de site staat, willen we dat graag weten, zodat we die wellicht kunnen toevoegen.

Waar kan je lekker eten in de regio Altea tot en met Benidorm?

Restaurant El Cranc - L'Olla

Een super trendy hoekje: Platja L`Olla

Je rijdt op je akkertje op de N332 tussen Calpe en Altea en hebt geen idee wat er zich links en rechts aan mooie en interessante en spannende zaken voordoen. Prachtige en bijzondere tuinen, muzikale, bijzondere, culturele en poëtische ontmoetingen, zeer goede en prima betaalbare restaurants, maar een ander geheimpje hielden wij een tijdje voor ons zelf.

tapas Benidorm

Weerstond je de verleidingen in de Tapasstraat van Benidorm?

De Spanjaarden noemen het de Calle de los Vinos, de Engelsen hebben het over de Tapas Alley maar voor ons is het de Tapasstraat in Benidorm, en misschien zelfs wel van de hele Costa Blanca en die begint voor mij de Plaza de la Constitución, in de schaduw van het toeristenbureau aan het einde van de Levante Boulevard.

Kaskade 1 La Nucia

Restaurant Kaskade 1

Een heel plezierig familierestaurant. Goed van sfeer, klassiek van inrichting en in de keuze van de gerechten op de kaart, maar goed en smaakvol uitgevoerd en zeer plezierig op de met linnen bedekte tafels gebracht. Gastvrij (ook al zo´n klassiek maar plezierig woord) en dat zijn de twee Spaanse broers die hier de leiding hebben en hun hand niet omdraaien voor het fileren van de vis aan tafel.

Valor Torrevieja

Chocolatería Valor

Genietend vruchtbaarder worden en chocola als medicijn tegen de vermoeidheid? Echte grote en overtuigde onderzoeksresultaten hiervan zijn er nog niet. Maar al eerder schreven wij over de evt. stimulerende functies van de chocola uit Costa Blanca chocoladefabriek Valor. Wij gingen op bezoek bij één van de 45 Chocolaterías.

Jardin de los sentidos, Altea

Jardin de los Sentidos

Wat heeft Spanje en speciaal de Costa Blanca toch een hoop verschillende en zeer bijzondere verrassingen. Neem nu de prachtige, zeer gevarieerde tropische tuin Jardin de los Sentidos waar ik, over de N332 vanaf Calpe richting Altea rijdend, al honderden keren zomaar voorbij reed zonder te weten wat daar voor bijzonders, rechts van mij, groeide en bloeide.

Casa Gallega en Bar Carlos - Altea

Restaurant Casa Gallega én Bar Carlos

Al jaren een vertrouwd adres als het om verse vis- en malse vleesgerechten gaat. Casa Gallega én Bar Carlos. Twee namen, twee ingangen voor een adres waar uitsluitend kwaliteit geleverd wordt. Wij drinken ons aperitief in Bar Carlos en lopen dan door het grote restaurant naar de boulevard waar een flink deel door het terras gedeelte is afgezet.

Paulino, Albir

Restaurant Pizzeria Paulino

De toevoeging pizzeria is enigszins verwarrend omdat je de indruk krijgt dat de Italiaanse invloeden de kaart zouden kunnen overheersen, wat zeker niet zo is. Natuurlijk, je kunt er een lekkere pizza eten en ook een goede pasta maar wij kiezen toch in de meeste gevallen voor de sterke streekgerechten in dit prijsbewuste restaurant aan de doorgaande weg naar het strand van Albir.

La Terraza Altea Restaurant

Restaurant La Terraza

La Terraza is een prima eetcafé met malse kogelbiefstukken, goede salades en in boter gebakken schnitzels. Een gezellige ontbijt- en koffieplek met lekkere appeltaart en een gezond en smaakvol ontbijt en een leuke stek voor een aperitief met een lichte snack en op alle momenten krijg je daar een geweldig uitzicht over de baai en boulevard van Altea gratis bij.