Restaurants in de regio Denía tot en met Calpe

 • Restaurant Timon, Les Bassetes
  Restaurant Timon, Les Bassetes
  Het is zo´n ontzettend mooie locatie, dat les Bassettes, het haventje tussen Calpe en Moraira. Altijd bedrijvigheid met jachtjes, zeilen, duiken, surfen of kanoën. Logisch dat het er gezellig zitten is, dicht aan het water, zowel beneden als een etage hoger, waar restaurant Timon ligt met een geweldig uitzicht over zee en de Peñon de iFach.
 • Chiringuitos - strandtenten van Javea worden steeds cooler
  Chiringuitos - strandtenten van Javea worden steeds cooler
  Je ziet ze steeds vaker aan de kust van de betere badplaatsen van de Costa Blanca. De Chringuitos. Hun oorsprong ligt in de sexy zestiger jaren toen alles wat wild, jong, (semi) artistiek of kunstzinnig en vooral ook 'hip' was en lange perioden op het eiland Ibiza verbleef, waar de avonden werden doorgebracht aan een van de stranden waar eenvoudige houten barretjes en restaurantjes de feestvreugde verhoogden of in ieder geval in beweging hielden.
 • Restaurant Riurau
  Restaurant Riurau
  Te bescheiden is dit restaurant in haar presentatie, want als je het niet kent, zul je niet zo maar het weggetje inslaan waar RIURAU al heel wat jaren puur, lekker streekvoedsel op tafel zet. Terwijl het nb. op loopafstand ligt (nog geen 100 meter) van de wel heel bekende zaterdagse Rastro de Jalon.
 • Restaurant La Casa Della Pasta
  Restaurant La Casa Della Pasta
  Restaurant La Casa de la Pasta in Javea is een door velen geprezen restaurant en al ruim 10 jaar op zeer plezierige wijze gerund door het Nederlandse/Italiaanse echtpaar Kirsten en Fabio. Wat wij ervan zagen is dat het interieur er fris, fruitig en functioneel modern uitziet en de bediening attent, vriendelijk en gastvrij opereert.
 • Bar Terrassa L`Estacio
  Bar Terrassa L`Estacio
  Een plezierige herberg op het stationnetje van Calpe, waar wij allerlei mensen zien komen en gaan op doorreis met de trein of bijvoorbeeld voor een pauze, voordat er een bestemming op de Olta moet worden bereikt.
 • Restaurant Casa El Peón de Pinos
  Restaurant Casa El Peón de Pinos
  Elke week schijnt er een Nederlandse wandelclub het treintje van Alicante naar Benissa te nemen om daar vanaf het stationnetje een wandeling omhoog te beginnen, richting Pinos. Ze weten waar ze aan beginnen: de lunch bij Casa El Peón de Pinos.
 • La Cultural
  La Cultural
  Het culturele aspect blijkt veel groter dan het culinaire genoegen. La Cultural ligt in het pittoreske en oudste gedeelte van Benissa. De tocht er naar toe die je lopend moet afleggen vanwege het grote kruip- en sluipdoor gehalte van de smalle en oplopende, met gladde keitjes geplaveide straatjes laten niet echt auto´s toe.

Graag zien we je reactie tegemoet over jouw ervaring met deze of wellicht andere restaurants. Heb je een goed restaurant bezocht, dat niet op de site staat, willen we dat graag weten, zodat we die wellicht kunnen toevoegen.

Waar kan je lekker eten in de regio Denía tot Calpe?