Restaurants in de regio Denía tot en met Calpe

 • Restaurante Grand Café Eleven
  Restaurante Grand Café Eleven
  Mooi, lekker en kwaliteit. De drie sleutelwoorden die Eleven waarmaakt. Heel mooi van vestigingsplek, vooral op zondagmiddag op het terras in het zonnetje.
 • Restaurant Oscar
  Restaurant Oscar
  Sinds 1976 beheert de familie Urbino dit restaurant met liefde en zorgvuldigheid. Dat is terug te vinden in de Cocina creativa de temporada (Creatieve keuken van alle seizoenen). Zij doet haar naam alle eer aan, maar zeker ook de wijze waarop de gast hier wordt ontvangen maakt dat dit een restaurant is waar wij graag terugkomen.
 • Restaurant Los Zapatos
  Restaurant Los Zapatos
  Restaurante Los Zapatos, een beetje een verborgen pareltje. Je moet het gelezen hebben, zoals op dit moment, of toevallig tegen aangelopen zijn, zoals wij, maar Los Zapatos is een culinair pareltje, wat door degene die van Goed & Lekker leven houden, bezocht moet worden, vinden wij.
 • Restaurant Masena
  Restaurant Masena
  Je bent jarig, wil mooi en feestelijk eten, op niveau verwend worden en door een koortje uit de zeer bekwame keukenbrigade enthousiast en toch beschaafd toegezongen worden met Cumpleaños Felice, lunch dan bij Masena Restaurant Javea. Alleen maar superlatieven en niet alleen van ons.
 • Restaurant Casa El Peón de Pinos
  Restaurant Casa El Peón de Pinos
  Elke week schijnt er een Nederlandse wandelclub het treintje van Alicante naar Benissa te nemen om daar vanaf het stationnetje een wandeling omhoog te beginnen, richting Pinos. Ze weten waar ze aan beginnen: de lunch bij Casa El Peón de Pinos.
 • La Vinoteca Calpe
  La Vinoteca Calpe
  Ga met de eigenaar op een leerzame en plezierige mooie wijnen ontdekkingsreis. Hij heeft veel kennis van wijnen uit de omgeving, maar ...
 • Restaurant Puerto Blanco
  Restaurant Puerto Blanco
  Puerto Blanco is een mooi, stijlvol restaurant waar al jarenlang door Patrick Marquette en zijn familie, in lijn met de hoogstaande Belgische keuken goed en zeer smaakvol wordt gekookt. Je proeft in alle opzichten dat hier professionals met culinaire tradities in hun genen aan het werk zijn.

Graag zien we je reactie tegemoet over jouw ervaring met deze of wellicht andere restaurants. Heb je een goed restaurant bezocht, dat niet op de site staat, willen we dat graag weten, zodat we die wellicht kunnen toevoegen.

Waar kan je lekker eten in de regio Denía tot Calpe?

Restaurant Timon, Les Bassetes, Calpe

Restaurant Timon, Les Bassetes

Het is zo´n ontzettend mooie locatie, dat les Bassettes, het haventje tussen Calpe en Moraira. Altijd bedrijvigheid met jachtjes, zeilen, duiken, surfen of kanoën. Logisch dat het er gezellig zitten is, dicht aan het water, zowel beneden als een etage hoger, waar restaurant Timon ligt met een geweldig uitzicht over zee en de Peñon de iFach.

Moskito Javea, Chiringuito

Chiringuitos – strandtenten van Javea worden steeds cooler

Je ziet ze steeds vaker aan de kust van de betere badplaatsen van de Costa Blanca. De Chringuitos. Hun oorsprong ligt in de sexy zestiger jaren toen alles wat wild, jong, (semi) artistiek of kunstzinnig en vooral ook ‘hip’ was en lange perioden op het eiland Ibiza verbleef, waar de avonden werden doorgebracht aan een van de stranden waar eenvoudige houten barretjes en restaurantjes de feestvreugde verhoogden of in ieder geval in beweging hielden.

Valor Torrevieja

Chocolatería Valor

Genietend vruchtbaarder worden en chocola als medicijn tegen de vermoeidheid? Echte grote en overtuigde onderzoeksresultaten hiervan zijn er nog niet. Maar al eerder schreven wij over de evt. stimulerende functies van de chocola uit Costa Blanca chocoladefabriek Valor. Wij gingen op bezoek bij één van de 45 Chocolaterías.

Restaurant Tano, Gandia

Pastisseria Tano S.L.

Tano, is een kleine, maar heel fijne keten van liefhebbers. Liefhebbers van de echte patisserie, d.w.z. een plek waar gedreven, hoog geschoolde banketbakkers, de mooiste taartjes, gebakjes, koekjes, caketjes maken en samenkomen met de mensen, die op een plezierige manier opgewonden raken van al die heerlijke geuren en smaken. Wij dus.

La Regata, Calpe

Restaurant La Regata

Een restaurant waar iedereen die regelmatig in Calpe verkeert moet zijn geweest. Al was het alleen maar om over het prachtige uitzicht op de Peñón de Ifach (de rots van Calpe) mee te kunnen praten. Het niveau van de (Belgisch-Franse) keuken, de veelzijdigheid van de kaart, de geweldige bouillabaisse, de zeetong en de ossehaas, zij zijn wijd en zijd bekend en gewild.