Restaurants in de regio Denía tot en met Calpe

 • Restaurant Puerto Blanco
  Restaurant Puerto Blanco
  Puerto Blanco is een mooi, stijlvol restaurant waar al jarenlang door Patrick Marquette en zijn familie, in lijn met de hoogstaande Belgische keuken goed en zeer smaakvol wordt gekookt. Je proeft in alle opzichten dat hier professionals met culinaire tradities in hun genen aan het werk zijn.
 • Restaurant Pizzeria El Faisan
  Restaurant Pizzeria El Faisan
  Een klein, plezierig Spaans familierestaurant. Pa kookt, Ma serveert en Mooie Dochter doet de logistiek om het eten van uit de keuken zo snel en fraai mogelijk op tafel te krijgen, wat goed lukt. Linnen op tafel, linnen op schoot, een evenwichtige niet te uitgebreide kaart en elke dag een ander menu.
 • Restaurant Pedramala
  Restaurant Pedramala
  Een avond uit in een fraai aangekleed restaurant, in de combimatie met mooi, stevig, fraai geëtaleerd en klassiek gemaakt voedsel. De gastheren maken hun taak geweldig waar.
 • Carámbano, Moraira
  Carámbano, Moraira
  Hier niet uitgebreid tafelen met linnen, maar heerlijk lunchen of loungen tegenover een intieme haven met visafslag. Vlotte en vriendelijke bediening, grote witte parasols, een kaart waarop zowel Spaanse gerechten als een uitgebreide variatie aan tostada's, pizza's, salades en bocadillos staan. En hier vind je ook Agua de Valencia!
 • Vall de Cavall, Restaurant Gata de Gorgos
  Vall de Cavall, Restaurant Gata de Gorgos
  De plek is bijzonder en verrassend. Wanneer je vlak voor Gata de Gorgos (vanuit Teulada) een smalle weg aan je rechterhand bent ingeslagen dan waan je je na enkele ogenblikken in Amerika waar ongetwijfeld later op de dag in de prairies de cowboys hun vee zullen gaan opdrijven.
 • Restaurant Taberna Antigua, Pedreguer
  Restaurant Taberna Antigua, Pedreguer
  Het restaurant, gevestigd in een meer dan 200 jaar oude smaakvol gerestaureerde herberg, is charmant, eigentijds romantisch en op ervaren kwaliteit eters ingericht. Ruime met linnen beklede en door echt kaarslicht verlichte tafels. Eigenaar en hoofd van de kleine keukenbrigade, Jeroen kookt goed en heel lekker.
 • Restaurant Timon, Les Bassetes
  Restaurant Timon, Les Bassetes
  Het is zo´n ontzettend mooie locatie, dat les Bassettes, het haventje tussen Calpe en Moraira. Altijd bedrijvigheid met jachtjes, zeilen, duiken, surfen of kanoën. Logisch dat het er gezellig zitten is, dicht aan het water, zowel beneden als een etage hoger, waar restaurant Timon ligt met een geweldig uitzicht over zee en de Peñon de iFach.

Graag zien we je reactie tegemoet over jouw ervaring met deze of wellicht andere restaurants. Heb je een goed restaurant bezocht, dat niet op de site staat, willen we dat graag weten, zodat we die wellicht kunnen toevoegen.

Waar kan je lekker eten in de regio Denía tot Calpe?

Restaurant Timon, Les Bassetes, Calpe

Restaurant Timon, Les Bassetes

Het is zo´n ontzettend mooie locatie, dat les Bassettes, het haventje tussen Calpe en Moraira. Altijd bedrijvigheid met jachtjes, zeilen, duiken, surfen of kanoën. Logisch dat het er gezellig zitten is, dicht aan het water, zowel beneden als een etage hoger, waar restaurant Timon ligt met een geweldig uitzicht over zee en de Peñon de iFach.

Moskito Javea, Chiringuito

Chiringuitos – strandtenten van Javea worden steeds cooler

Je ziet ze steeds vaker aan de kust van de betere badplaatsen van de Costa Blanca. De Chringuitos. Hun oorsprong ligt in de sexy zestiger jaren toen alles wat wild, jong, (semi) artistiek of kunstzinnig en vooral ook ‘hip’ was en lange perioden op het eiland Ibiza verbleef, waar de avonden werden doorgebracht aan een van de stranden waar eenvoudige houten barretjes en restaurantjes de feestvreugde verhoogden of in ieder geval in beweging hielden.

Valor Torrevieja

Chocolatería Valor

Genietend vruchtbaarder worden en chocola als medicijn tegen de vermoeidheid? Echte grote en overtuigde onderzoeksresultaten hiervan zijn er nog niet. Maar al eerder schreven wij over de evt. stimulerende functies van de chocola uit Costa Blanca chocoladefabriek Valor. Wij gingen op bezoek bij één van de 45 Chocolaterías.

Restaurant Tano, Gandia

Pastisseria Tano S.L.

Tano, is een kleine, maar heel fijne keten van liefhebbers. Liefhebbers van de echte patisserie, d.w.z. een plek waar gedreven, hoog geschoolde banketbakkers, de mooiste taartjes, gebakjes, koekjes, caketjes maken en samenkomen met de mensen, die op een plezierige manier opgewonden raken van al die heerlijke geuren en smaken. Wij dus.

La Regata, Calpe

Restaurant La Regata

Een restaurant waar iedereen die regelmatig in Calpe verkeert moet zijn geweest. Al was het alleen maar om over het prachtige uitzicht op de Peñón de Ifach (de rots van Calpe) mee te kunnen praten. Het niveau van de (Belgisch-Franse) keuken, de veelzijdigheid van de kaart, de geweldige bouillabaisse, de zeetong en de ossehaas, zij zijn wijd en zijd bekend en gewild.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *