Restaurants in de regio Denía tot en met Calpe

 • Restaurant Woww! Javea
  Restaurant Woww! Javea
  Woww! is nieuw maar toch al een jaartje oud (2014). Woww! is anders, maar je herkent in het vrolijke, kleurrijke interieur de intentie om kwaliteit en goede smaak bij elkaar te brengen.
 • Restaurant La Regata
  Restaurant La Regata
  Een restaurant waar iedereen die regelmatig in Calpe verkeert moet zijn geweest. Al was het alleen maar om over het prachtige uitzicht op de Peñón de Ifach (de rots van Calpe) mee te kunnen praten. Het niveau van de (Belgisch-Franse) keuken, de veelzijdigheid van de kaart, de geweldige bouillabaisse, de zeetong en de ossehaas, zij zijn wijd en zijd bekend en gewild.
 • Hotel Restaurant Casa del Maco
  Hotel Restaurant Casa del Maco
  Als wij toe zijn aan een goed gesprek of wanneer we onze vrijersvoeten voelen kriebelen en daar op niveau gehoor aan willen geven, staat Restaurant Casa Del Maco hoog op onze lijst.
 • Restaurant Mejias II
  Restaurant Mejias II
  Mejias II hoort bij een kleine keten door de familie Mejias gerunde lunchrestaurants en zijn ingericht op omzetsnelheid met een fraaie balans tussen kwaliteit en prijs. Keuze altijd uit 4 voor- 4 hoofd- en 4 nagerechten en altijd verse salade, vers brood en verse alioli en dat in hoog maar vriendelijk tempo geserveerd voor nog geen 10 euro per persoon.
 • Nepal-Indian Restaurant Everest Tandoori
  Nepal-Indian Restaurant Everest Tandoori
  Noem mij maar Muku (want Mukunda vergeten de meesten toch), ontvangt ons aan de deur van het, een beetje verborgen restaurant Everest Tandoori, maar het is zeer waard om hiernaar op zoek te gaan.
 • Restaurante Grand Café Eleven
  Restaurante Grand Café Eleven
  Mooi, lekker en kwaliteit. De drie sleutelwoorden die Eleven waarmaakt. Heel mooi van vestigingsplek, vooral op zondagmiddag op het terras in het zonnetje.
 • Restaurant Oscar
  Restaurant Oscar
  Sinds 1976 beheert de familie Urbino dit restaurant met liefde en zorgvuldigheid. Dat is terug te vinden in de Cocina creativa de temporada (Creatieve keuken van alle seizoenen). Zij doet haar naam alle eer aan, maar zeker ook de wijze waarop de gast hier wordt ontvangen maakt dat dit een restaurant is waar wij graag terugkomen.

Graag zien we je reactie tegemoet over jouw ervaring met deze of wellicht andere restaurants. Heb je een goed restaurant bezocht, dat niet op de site staat, willen we dat graag weten, zodat we die wellicht kunnen toevoegen.

Waar kan je lekker eten in de regio Denía tot Calpe?

La Regata, Calpe

Restaurant La Regata

Een restaurant waar iedereen die regelmatig in Calpe verkeert moet zijn geweest. Al was het alleen maar om over het prachtige uitzicht op de Peñón de Ifach (de rots van Calpe) mee te kunnen praten. Het niveau van de (Belgisch-Franse) keuken, de veelzijdigheid van de kaart, de geweldige bouillabaisse, de zeetong en de ossehaas, zij zijn wijd en zijd bekend en gewild.

Restaurant Timon, Les Bassetes, Calpe

Restaurant Timon, Les Bassetes

Het is zo´n ontzettend mooie locatie, dat les Bassettes, het haventje tussen Calpe en Moraira. Altijd bedrijvigheid met jachtjes, zeilen, duiken, surfen of kanoën. Logisch dat het er gezellig zitten is, dicht aan het water, zowel beneden als een etage hoger, waar restaurant Timon ligt met een geweldig uitzicht over zee en de Peñon de iFach.

Moskito Javea, Chiringuito

Chiringuitos – strandtenten van Javea worden steeds cooler

Je ziet ze steeds vaker aan de kust van de betere badplaatsen van de Costa Blanca. De Chringuitos. Hun oorsprong ligt in de sexy zestiger jaren toen alles wat wild, jong, (semi) artistiek of kunstzinnig en vooral ook ‘hip’ was en lange perioden op het eiland Ibiza verbleef, waar de avonden werden doorgebracht aan een van de stranden waar eenvoudige houten barretjes en restaurantjes de feestvreugde verhoogden of in ieder geval in beweging hielden.

Valor Torrevieja

Chocolatería Valor

Genietend vruchtbaarder worden en chocola als medicijn tegen de vermoeidheid? Echte grote en overtuigde onderzoeksresultaten hiervan zijn er nog niet. Maar al eerder schreven wij over de evt. stimulerende functies van de chocola uit Costa Blanca chocoladefabriek Valor. Wij gingen op bezoek bij één van de 45 Chocolaterías.

Restaurant Tano, Gandia

Pastisseria Tano S.L.

Tano, is een kleine, maar heel fijne keten van liefhebbers. Liefhebbers van de echte patisserie, d.w.z. een plek waar gedreven, hoog geschoolde banketbakkers, de mooiste taartjes, gebakjes, koekjes, caketjes maken en samenkomen met de mensen, die op een plezierige manier opgewonden raken van al die heerlijke geuren en smaken. Wij dus.

La Esquina, Javea

Cocktail Bar La Esquina, Javea

Wij kwamen er tegen zonsondergang maar je kunt er vanaf 09.00 uur al terecht voor een heerlijk ontbijt in deze moderne ontworpen en op een prachtige plek gesitueerde cocktail-ontbijt-lunchbar. Lekkere plek en zeker ook in oktober tegen een zonsondergang wanneer een warme deken om je schouders welkom kan zijn. Die hangen dus voor je klaar.