Markten in Calpe

In Calpe zijn er 2 markten die wekelijks worden gehouden. De zaterdagmarkt is omvangrijker dan de woensdagmarkt, die meer goederenmarkt is. Ook de locaties zijn verschillend.

Zaterdagmarkt Calpe

Zaterdagmarkt CalpeBloemen op de zaterdagmarkt in CalpeAls je Calpe binnenrijdt vanaf de N332 zie je al gauw aan je rechterhand het ‘begin’ (is natuurlijk maar hoe je het bekijkt) van de markt in de straat Calle del Norte. De markt loopt helemaal door tot C/ Puerto de Sancta Maria, wat het alles bij elkaar een grote markt maakt. Aan het begin kom je bloemen, allerhande verse groente en vers fruit tegen, noten, maar ook speciale soorten paddestoelen. Verderop worden ook planten verkocht.

Geleidelijk verandert de ‘scene’ in een ‘goederen’ markt met veel diversiteit, kleding, sieraden, lederwaren en textiel. Zomers is de hele straat bijna overdekt met de netten van de kramen, wat een welkome verkoeling geeft.

Parkeren

Aan het ‘begin’ van de markt is dit redelijk tot goed mogelijk op o.a. op het parkeerterrrein van het gesloten Eroski.

Woensdagmarkt Calpe

De woensdagmarkt kan meer gezien worden als ‘rastro’, hoewel het antiekgehalte niet hoog is. Veel kleding, huishoudelijke spullen en ambachtelijk werk wordt er getoond en natuurlijk het liefst verkocht.
De locatie is achter Plaza Central, dus als je Calpe binnen rijdt via de N332 aan de linkerkant van de Avenida de la Diputación op de Avenida del País Valencià.

Parkeren

Er ligt een niet een geasfalteerd, ruw terrein naast de markt, waar geparkeerd wordt. Verder zijn er parkeerplaatsen in de straten rondom de markt (ook betaald parkeren).

4 reacties op “Markten in Calpe”

  1. De zaterdagmarkt is wel nog steeds op dezelfde plaats. De markt hier beschreven is idd groenten, fruit, etenswaren, kruiden enz… Er is echter gelijktijdig een goederenmarkt aan de Lidl.

  2. de zaterdagmarkt is al een paar jaar niet meer op deze locatie. Misschien moet er iets meer geactualiseerd worden. Verder fijn dat iemand de moeite neemt over zulke dingen informatie te geven

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *